Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HÉTVÉGÉN JAVULT A STATISZTIKA DE 61-EN MEGHALTAK: az oltáson is gyorsítani kell

terkep210131-koronavirus.jpg

Hétvégén mindig jobbak a statisztikák, valószínűleg ennek köszönhetően is javultak az adatok.

Elhunyt 61 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 524 főre emelkedett, ez kevesebb, mint tegnap. Mára 1307 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 367 586 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma jelenleg 262 968 fő, az aktív fertőzöttek száma 92 094 főre csökkent. Súlyos esetek közül 3562 (-20) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 268-an (+4) vannak lélegeztetőgépen. 

Eddig 222 005 fő kapott oltást, közülük 56 825 fő (+7219) már a második oltását is megkapta.

Ha megnézzük a területi adatokat, láthatjuk ma reggelre Komárom-Esztergom megyében 65 új koronavírussal fertőzöttet találtak, így az eddigi esetszám 11.540-ra emelkedett.

Lássuk a fővárost és a környező területeket, hogy áll a helyzet: 

Budapesten (68.233) 245 új beteget regisztráltak. A szomszédos megyék közül Pest megyében (45.658) 169 új beteg van, a sokáig vidéki éllovas Győr-Moson-Sopron megyében (20513) 29 új beteg van mára virradóra, míg egy másik szomszédunkban Fejérben (14.177) 50 pozitív eset lett. A szintén szomszéd Veszprém megyében (14.975) 41 koronavírusos megbetegedést regisztráltak.

A korlátozásokat hivatalosan márciusig meghosszabbították, de a kormányfő azt jelezte, április előtt nem várhatóak lazítások. 

A JELENLEG MÉG MINDIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ, KORMÁNY ÁLTAL BEVEZETETT, LAKOSSÁGOT KORLÁTOZÓ SZABÁLYOK:

A kijárási tilalom este 8 óra és reggel 5 óra között van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket.

A vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése.

forrás: koronavirus.gov.hu

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8416410010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása