Szerdára ígért részleteket az egészségügy, kormány által kreált új vezetője, az Országos Kórházi Főigazgató.
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) tett közzé Jenei Zoltán meglehetősen katonás válaszát, hogy a kamara tudja tájékoztatni az irányításuk alá tartozó, ahogy ez a jó ember fogalmazott, állományt. Önmagának jelölte meg a február 3-i határidőt, ugyanis hiába jelentene ez az egészségügyi átalakítás korszakváltást, maga az erről rendelkező törvény a tájékoztatásra semmilyen határidőt nem szabott.
Az egészségügyi dolgozókra vonatkozó részletszabályok még most is egyeztetés alatt állnak, gyaníthatóan inkább húzzák az időt, várva a megfelelő pillanatot, mikor dobhatják a teljesen kifacsart egészségügyi dolgozók elé.
Levelében Jenei az alábbiakat írja:
"a tájékoztatásra a [...] jogszabályhely határidőt nem határoz meg, azonban természetesen a cél az, hogy a foglalkoztatottak részére megfelelő idő álljon rendelkezésre ahhoz, hogy megalapozott döntést hozhassanak a jogviszony részleteinek ismeretében.
A tájékoztatáshoz segítséget nyújtó dokumentum elkészítése, valamint a részletszabályok kidolgozása és egyeztetése folyamatban van.
Mind a tájékoztatót, mind pedig a részletszabályozást szándékaim szerint 2021. február 3. napjáig megküldöm az Önök részére."
A MOK korábbi érdeklődésére adott teljes válaszlevél itt olvasható.
Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.
Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.