Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÓ HÍR A ROKKANTAKNAK: komoly jövedelmi korlátot töröltek el nekik

rokkantak_tuntetese_szabadfold.jpg

Régóta várt könnyítés lépett életbe idén január 1-jétől a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás mellett végezhető munka feltételeiben - írta meg elsőként a Nyugdíjguru.

A rokkantsági vagy a rehabilitációs ellátás mellett egészen 2020. december 31-éig úgy lehet dolgozni, hogy figyelni kellett a havi keresetekre. Ha ugyanis három egymást követő hónapon keresztül a havi bruttó kereset meghaladta a minimálbér másfélszeresét, tavaly a 241.500 forintot (legalább középfokú képzettséget igénylő egyéni vagy társas vállalkozói tevékenység esetén a garantált bérminimum másfélszeresét, idén a 315.900 forintot), akkor a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást elvesztette az illető.

Ez például azzal járt, hogy az alacsony kereseti lehetőség nem ösztönözte a magas hozzáadott értéket képviselő tevékenységek ellátását a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás mellett, így fontos munkaerőpiaci bázis esett ki a munkáltatók számára is.

Az Országgyűlés a 2020. december 16-án elfogadta a megváltozott munkaképességűekre vonatkozó törvényt és megszüntette a korlátozásokat. 

2021. január 1-jétől a rokkantsági vagy a rehabilitációs ellátásban részesülő személy is annyit kereshet az ellátása mellett, amennyit csak tud…

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7516400544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása