Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BEADTÁK AZ ELSŐ VÉDŐOLTÁSOKAT: az egészségügyi dolgozók nagyon szkeptikusok

oltas-koronavirus-mti-koszticsakrichard.jpg

Az oltás biztonságos, már nagy számban oltottak azzal a világon, és alig volt szövődmény - jelentette ki szombaton a közmédiának a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója.

Valószínűleg nem is mondhatna mást Vályi-Nagy István, mint örömét fejezi ki, hogy a 125 éves, Szent László kórházban, - amely a koronavírus-járványban "elsővonalas" intézmény volt, ahol a fertőzötteket ellátták - kezdték meg az oltások beadását Magyarországon.

Van még mit dolgozni az elfogadottságon, de szerinte a kollégái részéről is erősödik a bizalom az oltás iránt.

A Dél-Pesti Centrumkórházba szombaton megérkezett oltóanyagok felét az ismétlőoltásig elteszik egy mínusz 80 Celsius-fokos hűtőbe. Az oltás előtt ki kell tölteni az információs lapokat, beleegyezési nyilatkozatokat. Az oltás után pedig 15-30 perces megfigyelés következik.

A főigazgató elmondta: első körben a Dél-Pesti Centrumkórház és a környező kórházak intenzív osztályain dolgozókat, majd a sürgősségin dolgozókat oltják, utána az általános osztályok dolgozóival folytatódik az oltás.

Vidéken két helyre, Debrecenbe és Nyíregyházára is megérkeztek a vakcinák - hangzott el szintén a köztévén.

A helyszínen tartózkodó M1 tudósítója azt mondta: Debrecenben mintegy 6 ezer egészségügyi dolgozó van, és harmaduk, vagyis kétezer ember döntött úgy, hogy kéri az oltást. A hajdú-bihari megyeszékhelyen vasárnap kezdik az egészségügyi dolgozók oltását.

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház főigazgatója azt a tájékoztatást adta, hogy vasárnap reggel 9 órakor kezdik meg az oltást. Az egészségügyi dolgozók mintegy 35-40 százaléka jelezte, hogy kéri a védőoltást.

Röviden szólva, még ezek szerint az egészségügyi dolgozókat is győzködni kell, hogy biztonságos a vakcina.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9116358188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása