Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI ELLENZÉKI POLITIKUSOK: egyetértünk Orbánnal, a többi pénzt is vihetné

tb-varoshaza-orban-ellenzekikepviselokkel.jpg

Azt gondoltuk, hogy a tegnapi nap után legalább ma megszólalnak a tatabányai helyi politikusok és kifejtik a véleményüket a kormány önkormányzatokat sanyargató tervéről.

Aztán rá kellett jönnünk, hogy valószínűleg igazat adnak minden, igaz magyar vezetőjének, nincs is jobb helye a tatabányaiak pénzének, mint a miniszterelnök fennhatósága alatt. Így az sem igaz az Összefogás frakció tagjai szerint, hogy a kormány leszámolna az önkormányzatokkal. Sőt!

Szerintük megkönnyíti a helyi önkormányzat tagjainak a gazdálkodást, legfőképp azt a sehová nem vezető és sok időt igénybevevő gondolkodási folyamathoz történő csatlakozást, amit a pénz elköltésének megtervezése jelenti. Ha Schmidt Csabáéknak jó ez, akkor Fekete Mikiék sem fognak ellenkezni.

Egyébként is, most minden helyi politikus krumpli és egyéb választási valuta osztogatásával és Facebookon történő posztolásával van elfoglalva. Karácsony körül, csak semmi politika!

Mintha az lenne a véleményük, hogy a kormány még jót is tesz az önkormányzatokkal, a hivatali dolgozókkal sem kell megküzdeni, elég azt mondani, hogy a Viktor így látja jónak.

Még azt is gondolhatják a tatabányai politikusok, ha beválik az iparűzési adó megfelezése, akkor pár hónap múlva szívesen lemondanak az egészről, kell a francnak ez a nagy felelősség, ami a költségvetéssel jár. Úgyis rendben van Tatabányán minden, csilivilik az utak, tiszták a járdák, nincsenek kátyúk, tulajdonképpen nem is igazán tudják mire elkölteni a pénzt. Ebben az évben is azért nem történtek jóformán fejlesztések, mert szinte MINDEN IS, készen van.  

Miután egyik helyi pártpolitikus sem hördült fel, egyetértenek minden magyar miniszterelnökével, azaz az Összefogás frakció is úgy gondolja, hogy ez hatalmas segítség a vállalkozásoknak. Ettől nem csak azok maradnak életben, akik éppen vegetálnak, hanem azok is felélednek, akik már több hónapja bedobták a törölközőt.

Talán véleményük szerint ez nem valami "ócska fideszes trükk", hanem olyan irigylésre méltó gondolat, amellyel kapcsolatban csak azt sajnálják, hogy nem nekik jutott eszükbe.

Azt pedig továbbra is komolyan elhiszik, hogy a miniszterelnök olyan, az emberek életét közvetlenül segítő szolgáltatásokra fog elegendő pénzt adni a tatabányai önkormányzatnak is, mint a bölcsődék és óvodák, valamint a közúthálózat fenntartása, a közösségi közlekedés szervezése, illetve a zöldfelületek fejlesztése.

Végülis akár ki is jelenthetik, eddig sem különösebben zavarta őket, hogy a kormány korábban is 100 milliárdokkal teletömte a haveri zsebeket, most sem szeretnének a felcsúti géniusznak kellemetlen éjszakákat szerezni. Igazából mindannyian magyarok vagyunk és Felcsút csak pár kilométerre van Tatabányától.

El tudjuk képzelni, hogy legutóbbi frakcióülésükön megállapodtak, levelet írnak Orbánnak, hogy a helyi gazdaságnak és a foci szerelmeseinek sokat jelentene, ha felújítanák a stadiont.

Közben a tatabányai polgárok azt hiszik, hogy a helyi politikusok értük dolgoznak!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2516351886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása