Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN IS, HA TECHNIKUSNAK TANULSZ: felvételi nélkül mehetsz egyetemre onnan 

technikus-fogaskerekek.jpg

Mire lesz jó, a jövőre induló okleveles technikusképzések? Egyenesen vezethet utad a felsőoktatásba.

A technikumokban jövő szeptemberben indulhatnak az első okleveles technikusképzések. A tanulók az együttműködő szakképzési és felsőoktatási intézmények közös, emelt szintű szakmai programja alapján szerezhetnek szakmát és érettségit, majd tanulmányaikat akár felvételi nélkül folytathatják az adott szakirányú egyetemen.     

Februárig lehet jelentkezni a jövő tanévben induló okleveles technikusképzésekre. A program keretében nemcsak a közép- és felsőfokú oktatási tartalmak, hanem a duális képzés összehangolására is lehetőség nyílik. Így a tanulók a felsőfokú duális képzést is automatikusan annál a vállalatnál folytathatják, amelyiknél addig szakképzési munkaszerződéssel dolgoztak - adott ki tájékoztatót a minisztérium az MTI-nek.     

A diákok számára az okleveles technikusképzés tudatosan tervezhető életpályát, kiszámítható munkalehetőséget, a gazdálkodó szervezetek számára pedig hatékonyabb utánpótlási, toborzási eszközt jelent - fogalmaztak a közleményben.     

A képzésben a korábban érettségizett felnőttek is részt vehetnek. A szabad férőhelyek függvényében, az ágazati alapoktatást követően a középfokú tanulmányaikat a hagyományos szakképzésben megkezdő diákok is bekapcsolódhatnak - ismertették.     

Az okleveles technikusképzést 2021 őszétől 16 szakképzési centrum 27 intézménye hirdette meg elsősorban műszaki, informatikai és gazdálkodási területeken, de emellett például az építőiparban, a közszolgálatban és a turizmus-vendéglátásban is. 

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6316304742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása