Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÓ ESÉLLYEL NÁLUNK IS JÖN A NAPPALI KIJÁRÁSI TILALOM? Az osztrákoknál most lépték meg

kijarasi-tilalom-nappal-24-hu.jpg

Szombaton fél ötkor Sebastian Kurz osztrák szövetségi kancellár, Karl Nehammer belügyminiszter, Werner Kogler alkancellár és Rudolf Anschober, az egészségügyi miniszter közös sajtótájékoztatót tartott. 

A kencellár arról beszélt, a járványhelyzet Ausztriában továbbra sem javul, így “további korlátozásokra van szükség” - számolt be a telex.hu.

Kurz bejelentette, hogy keddtől december 6-ig újabb zárlatot vezetnek be, ami a tavaszihoz hasonló lesz, amelyről részleteket is elárultak.

Ezen intézkedések része, hogy

 

  • A napi szükségletek ellátásához szükséges üzletek (bankok, élelmiszerboltok, gyógyszertárak, benzinkutak, stb) kivételével minden bezár;
  • Fodrászatok, kozmetikusok, masszőrök, stb. is bezárnak;
  • Kijárási tilalom érvényes egész napra, munka, bevásárlás, kutyasétáltatás, egy szóval nyomós indok miatt hagyhatják el az emberek a házat;
  • Találkozás csak háztartáson belülivel, illetve partnerrel, közeli rokonokkal, gondozóval vagy gondozottal engedélyezett;
  • A kórházi látogatás egy embernél heti egyszer megengedett, amennyiben a beteg hét napnál tovább fekszik bent (kivéve terhes nő, kiskorú, támogatásra szoruló beteg esetén);
  • Az idős otthonokban is életbe lép a heti egy látogatás a kötelező tesztelés mellett. A dolgozókat itt és a kórházakban is heti egyszer tesztelik.
  • Az iskolák kivétel nélkül távoktatásra állnak át;
  • Alkalmazni kell a home office-t mindenhol;
  • Az egyházak továbbra is maguk dönthetnek a vallási szertartások megtartásáról.

 

A kancellár emellett arra kéri az embereket, hogy ne találkozzanak lehetőleg senkivel, csak akivel muszáj.  

Az előzmények ismeretében sejthető volt, hogy tovább szigorítanak a sógoroknál, hiszen az osztrák Egészségügyi Minisztérium koronavírussal foglalkozó csapata csütörtökön kijelentette, hogy Ausztriában az aktuális szigorítások már nem elég hatékonyak.

A szakemberek azt várják, hogy a mostani szabályozások eredményeként kb. két hét múlva várható az új fertőzöttek számának csökkenése, és csak 4-6 hét múlva a halálozások mérséklődése.

Ami ez ügyben Magyarországot illeti, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt is hangoztatta, hogy 

"nem tudunk elszakadni Ausztriától, az ottani tendenciák érvényesek itt is, az alapján lehet számolni, ami ott történik."

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3116285616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása