Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN KÖZTÉRI MASZKVISELÉS: minek, ha tilos a gyülekezés és a rendezvények

 maszkviseles_kozteren.png

Egyelőre sem Tatabányán, sem Tatán, sem Oroszlányban nem hoztak bármiféle korlátozásról rendeletet a polgármesterek

Mint azt reggel megírtuk, a hétfői kormányfői beharangozó után, kedden késő este megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó legfrissebb szabályokat hirdeti ki.

Ennek különösen érdekes része a maszkviselés szabályozása, ugyanis a kormány nem vállalja magára, hogy elrendelje az általános köztéri maszkviselést, hanem ezt a népszerűtlen intézkedést a polgármesterek nyakába varrja, ráadásul csak a 10 ezer főnél nagyobb városokban. Ugyanezt teszi a kutyafuttatók bezárásával, zárják be azokat a helyi városvezetők, ha nagyon akarják.

Nagyon fifikásak, mert majd mindenki a helyi polgármestert és az összes felmenőjét fogja szidni, mert így működik az ember, a rossz hír hozóját bünteti, ugye. Azért sem értjük ezt a köztéri maszkviselést egyébként, mert gyülekezési és rendezvény tilalom van, tehát akkor mondja már meg nekünk valaki, hogy mi értelme lenne. A kutyafuttató detto ilyen hülyeség. Szerintünk magára valamit adó polgármester nem veszi ezt a dolgot, reméljük, hogy Szücsné Posztovics Ilona sem fogja kihirdetni a köztéri maszkviselést. 

A cinizmus és a csapda tényét erősíti nálunk az is, hogy Kupcsok Péter fideszes önkormányzati képviselő már a Facebookon írja is, hogy a polgármester asszony milyen döntést fog hozni. Ez egy majdnem 22-es csapdája, mert a városvezetőket mindenképpen szidni fogják, ha bevezetik a városlakók fogják utálni őket, ha nem, akkor pedig a politikai ellenfeleik fogják végig turnézni a várost, persze csak képzeletben, hogy milyen felelőtlenek.  Szóval Orbánék még a koronavírus járványhelyzetből is képesek csapdát állítani bárkinek.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2016281748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása