Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONAVÍRUS-KIÁLTVÁNY! A pedagógusok nem érzik biztonságban magukat és a tanulókat

diakok_maszkban.jpg

Nyolcpontos követelést fogalmazott meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a kormányhoz. El akarják érni, hogy az oktatási intézményekben dolgozókat rendszeresen teszteljék.

Kiáltványt intézett a kormányhoz a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pénteken. "A kormány sikerpropagandájával szemben a pedagógusok 94 százaléka igenis tart a megbetegedéstől. Jogsegély-szolgálatunk folyamatos nyomás alatt dolgozik: ki nem fizetett túlmunkák, logikátlan és veszélyeztető járványügyi intézkedések, nem munkakörbe tartozó feladatok, és még sorolhatnánk" – írja a szakszervezet.

A PDSZ szerint ma Magyarországon nem biztosítottak a közoktatás területén a biztonságos és egészséges munkavégzés feltételei és azt követelik, hogy a kormány haladéktalanul hozzon döntéseket annak érdekében, hogy biztosítsák az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit, amit a munka törvénykönyve is előír.

A szakszervezet a kiáltványban sorra vette azokat a tényezőket, ami alapján szerintük nem biztonságos jelenleg a munkájuk. Úgy vélik,

mivel nincs rendszeres, általános tesztelés, így nem követhető nyomon egy adott intézmény átfertőzöttségének mértéke-írja a hvg.

Azt is hozzátették, hogy "félrevezető és hamis az az állítás, amelyet Maruzsa Zoltán államtitkár hangoztat folyamatosan a sajtóban, hogy csak néhány iskolát és osztályt kell a járvány miatt digitális munkarendre átállítani.

Ezeket az intézkedéseket véletlenszerűen felfedezett fertőzések miatt vezették be, a többség azonban a tesztelés elmaradása miatt rejtve marad.

A PDSZ szerint jelentős túlmunkát kell vállalniuk a pedagógusoknak, mivel a karanténba került csoportok miatt a hagyományos oktatás digitális oktatással kell kiegészüljön és ez sem a munkaidő miatt, sem a rendelkezésre álló eszközök miatt nem megoldható. A közleményben írtak szerint a fentiekből fakadó túlmunkát nem fizetik ki, ahogy a helyettesítéseket sem, miközben felmérésünk szerint ezek száma 40%-kal nőtt a járvány alatt.

A szakszervezet a kiáltványában mindezek miatt egy nyolcpontos követelést intézett a kormány felé. Többek között azt akarják, hogy azokon a településeken, ahol megjelent a koronavírus-fertőzés, az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban rendeljenek el digitális munkarendet. Azt is kérik, hogy az intézményekben dolgozókat rendszeresen teszteljék; azok a gyerekek, akikkel egy háztartásban lakók karanténba kerültek, ne látogassák mindaddig az iskolát, amíg a fertőzést továbbadhatják.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7516225546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása