Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KITÜNTETTÉK A TATABÁNYAI SPOROLÓKAT: a Földi Imre ösztöndíjat osztották ki

tb_sportjaert_dij_tatabanya-hu.jpg

Földi Imre a Nemzet Sportolója, Tatabánya város Díszpolgára, 1955-ben Kecskemétről Tatabányára kerülve lett a Bányász súlyemelője, pályafutása alatt mindvégig kitartott klubja mellett versenyzőként, edzőként egyaránt. Tatabánya Ezüst Turul-díjasának, díszpolgárának nevét nem csak a róla elnevezett városi sportcsarnok és a sportösztöndíj őrzi majd, emléke a tatabányaiak szívében örökké élni fog.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, a tatabányai sportegyesületek színeiben sportoló tehetséges fiatalok felkészülésének, versenyeztetésének segítése céljából, Földi Imre Sportösztöndíj Program elnevezéssel, évi 12 millió forintos eredményességi támogatás formájában odaítélhető pénzügyi alapot hozott létre. A sportösztöndíjakat az előző naptári évben elért eredmények alapján állapították meg.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a sportolónként évi bruttó 1 250 000 Ft eredményességi támogatásban részesülő Földi Imre Sportösztöndíjas sportolók és a Földi Imre Reménység Programban 1 500 000 Ft eredményességi támogatásban részesülő sportolók kiválasztására a város sportéletben régóta meghatározó szerepet betöltő öt fős testületnek adott javaslattételi jogosultsággal megbízást.

A 2020. évben Földi Imre Sportösztöndíjban részesült:

Áts Viktória atléta a Tatabányai Sport Club atlétika szakosztályának kitűnő sportolója, sokszoros diákolimpiai és országos bajnok, korosztályos magyar válogatott. A sporthoz való elhivatottsága alapján hosszú távon lehet tőle várni az országos és nemzetközi sikereket. Junior Országos Bajnokságon és Fedettpályás Junior Országos Bajnokságon is 1. helyezést ért el. Hármasugrásban ifjúsági kora ellenére felnőttek között is kiemelkedően szerepelt, felnőtt országos pályabajnokságon 3. helyezett lett. Szorgalma és kitartása alapján további sikerekre számíthatunk.

Viktória a Bárdos László Gimnázium tanulója.

Edzője: Henyecz László

Balázs Bálint birkózó a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztályának nagyszerű sportolója. A 2019. évben remek teljesítményt nyújtott, Kadet Országos Bajnokságon szabadfogásban 1. kötöttfogásban 2. helyezést szerezte meg. Szorgalmának és adottságainak köszönhetően a magyar válogatott tagjaként szerepelhetett a Kadet Európa-bajnokságon, ahol 11. helyezést ért el. Eredményei, szorgalma és munkája alapján reális esélye van a jövőben kitűzött célok elérésére.

Bálint az Árpád Gimnázium tanulója.

Edzője: Katona Géza és Turák Pál

Deák Zoltán birkózó a Tatabányai Sport Club ifjú reménysége. Az elmúlt évek versenyein sorra bizonyította tehetségét, sportága iránti elhivatottságát. Kadet Országos Bajnokságon 1. helyezést, Junior Országos Bajnokságon 3. helyezést ért el. A magyar válogatott tagjaként Kadet Európa-bajnokságon 5., Kadet Világbajnokságon 9. helyezett lett. Nagy munkabírású jól terhelhető sportoló, további előkelő helyezéseket várhatunk tőle. Zoltán a tatai Eötvös Gimnázium tanulója.

Edzője: Katona Géza és Turák Pál  

Szintai-Major Barbara ökölvívó a Kalló Boksz Club tehetséges sportolója. 2019-ben eredmények terén kiemelkedő évet zárt. Ifjúsági Magyar Bajnokságon 1. helyezést ért el, a Felnőtt Magyar Bajnokságon 2. helyezett lett. A válogatott tagjaként képviselte hazánkat az Ifjúsági Európa-bajnokságon, ahol 5. helyezettként végzett. Szorgalma, sporthoz való hozzáállása és akaratereje példaértékű, a jövőre nézve szép eredményekkel gazdagíthatja még egyesülete és városunk hírnevét.

Barbara a Tatabányai Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium tanulója.

Edzője: Kalló László

Az Önkormányzat Földi Imre Reménység Program keretében eredményességi támogatásban részesíti azt a kimagasló teljesítményt nyújtó sportolót, aki olimpiai sportágban felnőtt egyéni versenyszámban, Európa-bajnokságon, világbajnokságon, olimpián, érmes, vagy pontszerző helyen végez, tatabányai székhelyű sportszervezettel kötött sportszerződéssel rendelkezik.

Az eredményességi támogatás évente egy alkalommal, legfeljebb 12 hónapra adható.

Kuramagomedov Murad birkózó a Reménység Program Díjazottja: (külföldön tartózkodik, nem vett részt a rendezvényen)

Kuramagomedov Murad 2019-ben került a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztályához, mint potenciális olimpiai kiküldetésre esélyes versenyző.  

2019-ben a felnőtt mezőnyben remek eredményeket ért el. U-23 Világbajnokságon 5. helyezést, felnőtt Világbajnokságon 8. helyezést ért el. A díjazott nevében edzője: Katona Géza vette át a díjat.

Edzője: Katona Géza

Tatabánya Sportjáért elnevezéssel díjat alapított a város képviselőtestülete. A díj a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtók, az elért eredményekre felkészítők, a sportpedagógia és tömegsport területén, továbbá a sport szervezésében, sporttörténeti kutatásban kimagasló eredményeket felmutató személy vagy szervezet számára adományozható.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének határozata alapján, a 2020. évben Tatabánya Sportjáért Díjat Nagy László részére adományozta.

Nagy László

Tatabánya sportéletének meghatározó alakja. Munkája során a mai napig, számos városi, hazai és nemzetközi verseny lebonyolításában vesz és vett részt. A sport területén végzett elhivatott és egyben kiemelkedő munkája példaértékű.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3216183368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása