Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NÉPSZAVAZÁS TATÁN, HOGY MEGŐRIZZÉK-E A TÓPARTOT: vagy legyen luxushotel!

avalonhotel-tervezett-tata-hu.jpg

Részben sikerrel jártak a tatai luxushotel-beruházás ellenzői.

A beadott négyből, két kérdést átengedett a helyi választási bizottság - tudósított a hvg.hu. A kezdeményezés a helyi ellenzéki képviselőktől származik, jogerőssé válás esetén szeptemberben kezdődhet az aláírás-gyűjtés.

A tatai Öreg-tó partjára 120 szobás hotelt szeretne építeni a Hell energiaitalhoz köthető cégcsoport. A beruházás ellen civilek, környezetvédők és ellenzéki képviselők is tiltakoznak, de eddig sikertelenül kezdeményeztek népszavazást.

A két, tegnap jóváhagyott kérdés:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlanra vonatkozóan a város településképi rendelete (29/2018. (XII.20)) és helyi építési szabályzata (38/2005.(XII.6.)) a 2020. február 28-án hatályos állapotában maradjon?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Tata Város Önkormányzata ne köthessen településfejlesztési szerződést a Tatai Öreg-tó Természetvédelmi Területén létesülő beruházáshoz kapcsolódóan, megőrizve ezzel a terület természeti és épített értékeit."

A kérdések várhatóan augusztus végére válnak jogerőssé, így elvileg ősszel kezdődhet az aláírásgyűjtés.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8516165052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása