Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÍGY TUDOD AZ IKEÁNAK A HASZNÁLT BÚTOROD ELADNI! A cég megveszi tőled

konyhabutor-hasznalt-ikea.jpg

Pár hete már bárki eladhatja a használt ikeás bútorait. Nyilván nem mindet és mindenfélét, de érdemes az alábbiakat elolvasni, mert akkor nem kell az eladással bíbelődnöd. 

Idén júliusban elindult az Ikea használtbútor-szolgáltatása, amelynek rajtját több mint egy évvel ezelőtt beígérte a társaság - számolt be a Napi.

Bárki visszaviheti a korábban Ikeában vásárolt, használt, de biztonságos és jó állapotban lévő bútorait. A használt termékekre a cég egyéves garanciát biztosít, kivéve azokat a sérüléseket, amelyek már a bútor eladásakor rajta voltak a terméken.

Mit lehet? És mit nem?

A lehetőség nem vonatkozik az összes ikeás termékre. A matracokat, konyhaszekrények (Faktum, Metod), elektromos készülékeket, konyhai munkalapokat, étkészleteket, textíliákat, önálló bútorrészeket, például polcokat, fiókokat, ajtókat nem veszi vissza az Ikea.

A következő termékekkel viszont bátran lehet próbálkozni: 

  • kanapék és fotelek (csak teljesen tiszta, higiéniai szempontból 100 százalékos állapotú, dohányfüstmentes lakásból származó kanapék jöhetnek szóba
  • dohányzóasztalok
  • könyvespolcok és tárolórendszerek
  • irodabútorok
  • székek
  • asztalok
  • tükrök
  • gyerekbútorok
  • kültéri bútorok
  • Pax gardróbrendszer
  • nagy ágykeretek

 

Aki szeretne belevágni, annak első körben ki kell töltenie az erre vonatkozó űrlapot, amelyen a személyes adatok mellett a bútor pontos leírását kéri a cég. Ezt követően négy fotót kell készíteni a bútorról, több oldalról. A termék beazonosítását megkönnyíti, ha a cikkszámról, vonalkódról is készül fotó, feltéve, hogy még rajta van a bútoron.

Ezt a "csomagot" kell az erre létrehozott internetes felületen az Ikeának, a cég pedig a válaszában ajánl egy árat. A legtöbb termék esetében az eredeti vételár 30 százalékát kínálja a cég. Az ár azonban lehet magasabb is, ha az adott bútor alig használt és nagyon jó állapotban van. Ha sikerül nyélbe ütni az üzletet, akkor az adott bútort be kell vinni a soroksári Ikea-áruházba. (Egyelőre csak ez az üzlet veszi vissza a termékeket, később majd a többi áruház is bekapcsolódhat a programba.) A bútort az Ikea újra elkezdi értékesíteni, ugyanazon az áron, amennyiért az eladótól megvette. Tehát nem tesz rá plusz összeget.

Az is fontos ugyanakkor, hogy nem készpénzt ad a társaság, hanem egy bevásárlókártyára tölti fel a pénzt, amit az Ikeában lehet elkölteni. Ennek a magyarázata a cég szerint, hogy elsősorban a rendszeres vásárlóknak találták ki a szolgáltatást.

kép: addelma.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8716119676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása