Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EZ MÁR NEM JÁTÉK, 43 ÚJ KORONAVÍRUS FERTŐZÖTT! Tatabánya “távolról” figyeli a járványt

eudolgi.jpg

Ma reggelre 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Most nem volt szerencsére áldozata a járványnak az elhunytak száma változatlanul 602 fő. 8-an, azaz összesen 3499-en pedig már meggyógyultak. Jelentősen emelkedett az aktív fertőzöttek száma, 35-tel 595 főre nőtt. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

terkep0809-koronavirus.jpg

Egyelőre hivatalosan nálunk nem tért vissza a járvány, ma reggelre nem találtak fertőzöttet Komárom-Esztergom megyében, így továbbra is 315 fő az eddig igazoltan koronavírusos betegek száma.

Magyarország  legfertőzöttebb területein, Budapesten (2091) 10 új beteget regisztráltak, míg Pest megyében (703) mára virradóra 3 új fertőzöttet találtak.

A szomszédos megyéink közül Veszprémben az utóbbi időben megnőtt a fertőzöttek száma (108) 10 új beteget találtak. A vidéki listavezető Fejér megyében (382) illetve Győr-Moson-Sopron (103) megyében egyetlen új fertőzött sem találtak a napokban. 

A legkevesebb fertőzöttet eddig változatlanul Tolna (18) és Békés (18) megyében regisztrálták.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. 

Fotó: koronavirus.gov

 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8716119540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása