Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

DOHÁNYBOLTOK A CSÜTÖRTÖKI TATABÁNYAI KÖZGYŰLÉSEN: a piavásárlást korlátozzuk?

dohanyb.jpg

Csütörtökön egy érdekes és minden tatabányai polgár figyelmét felkeltő képviselői indítványról dönt majd a képviselő-testület. 

Nagy Béla önkormányzati képviselő ugyanis egy, a nemzeti dohányboltok alkohol árusításának korlátozás dokumentumot terjeszt majd a közgyűlés elé. Egészen pontosan az a javaslata, kérjék fel Bencsik János országgyűlési képviselőt, hogy nyújtson be egy törvénymódosító javaslatot arról, hogy az önkormányzatok 21 és 6 óra között betilthassák az alkohol árusítást a trafikokban is.

A dohányboltok alkohol árusítása is hozzájárul, ahhoz az országszerte tapasztalható problémához, ami nem csak Tatabányát érinti, ami nem vigasztalja az itt élőket, mert nálunk hangsúlyosan jelen van. Ráadásul a város központi részén megy a dajdaj meg a boksz már évek óta, és a hatóságok láthatóan nem tudnak megküzdeni vele. A rendőrségen nincs elég ember, a közteresek meg valamiért csak 23 óráig dolgoznak, ami bizony nem elég. Schmidt Csabáék hiába mondták annak idején, hogy éjjel üres meg csendes a város, például az Ifjúság út és a Kodály tér környékére ez biztosan nem igaz, sőt még lehetne sorolni pár városrészt, ahol nem így van.

Most látszik egyébként, hogy nem a Békepipa meg az Unikum Ház ellehetetlenítésére kellett volna törekedni, hanem elérni, hogy minden "gondot okozó tevékenységet" jobban lehessen szabályozni.

Hiába reklamáltak még fideszes városvezetők is (Schmidtet kivéve), a törvényhozók nem lépték meg, talán kisebb lett volna a profitja, többek között, a fideszes haveroknak, gondoljunk csak helyben Magyarné Kocsis Andreára, aki most is bent ül  testületben.

Az a nagy helyzet, hogy több normális, éjszaka is nyitva tartó és megfizethető szórakozóhely kellene Tatabányára, és valószínűleg kevesebben innának a parkokban meg a tereken, de erről már sokat írtunk anno, ráadásul így a helyi kisvállalkozók is helyzetbe kerülhetnének, pártprefernciától függeltlenül. 

Nagyon kíváncsiak leszünk, Bencsik képviselő mit fog lépni az ügyben, és hajlandó-e végre a tatabányai emberek érdekeit is képviselni a parlamentben.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2816081198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása