Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MUNKANÉLKÜLIEKBŐL LEHETNEK ISKOLAŐRÖK TATABÁNYÁN! Ennyire népszerűtlen a pálya?

iskolaor_3.jpg

Egyik ismerősöm “toborzó” levelet kapott a Tatabányán a munkaügyi központtól(!), amelyben figyelmébe ajánlották az iskolaőr pozíciót. 

A hivatalban annyira nem erőltették meg magukat, mintha ők sem bíznának a sikerben, egy mondat, és két fájl csatolva hozzá, amolyan plakátok. A fizetés bruttó 220.000 forint a sikeres vizsga letétele után, ehhez jár még évi 200.000 forint cafetéria. 

Nagyszerű, gondolhatta volna az ismerősöm, ha nem tudná és látná, milyen sok sebből vérzik ez az iskolaőr-dolog. Ugyanis ő annak idején, mint mondja, ifjúságsegítő szakra járt,, akkor még az volt a mondás, hogy a magyar iskolákban képzett ifjúságsegítők fogják segíteni a munkát. Kicsit olyan lett volna ez a rendszer, mint külföldön az iskolapszichológusok megjelenése az oktatási intézményekben, amelynek nálunk mind a mai napig nincs meg a kultúrája valamiért. Pedig minden iskolába kellene, hogy legyen miután egyre több a viselkedési-és tanulási zavarokkal küzdő gyerek. 

Szóval úgy volt, hogy majd minden iskolában lesz legalább egy ifjúságsegítő szakember, aki a fiatalság problémáival foglalkozik. Be is harangozták anno rendesen, és annak rendje-módja szerint nem is lett belőle semmi. És akkor ez az ismerősöm, mert éppen most munkanélküli, kap egy levelet, hogy menjen iskolaőrnek, micsoda karrier, ugye. Ráadásul 1(!) hónapos kiképzés után.

Ő is és a pedagógustársadalom is pontosan tudja, hogy csupán rendvédelmi eszközökkel nem lehet az iskolai erőszakot kezelni. Nem mondom, van olyan iskola, ahol bizony oda kell lépni rendesen, hogy ne legyen lincselés, de csak ez az intézkedés nem elég. Ehhez kellenének még az elfelejtett ifjúságsegítők, a pedagógiai asszisztensek serege, na meg a szociális ágazat normális mennyiségű forrása, amit a kormány láthatóan nem akar megadni, ezeknek az összessége hozná el a lassú fejlődést. 

Így csak még jobban fog tombolni az erőszak, ezt azok az iskolaigazgatók is érzik, akiknek nagy gond van az intézményükben, mégsem kértek iskolaőrt. Pedig az új hírek szerint már egy iskolába több ilyen őr megjelenhet, csak éppen megint tűzoltás folyik, az igazi probléma megoldása helyett.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2616083562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása