Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

IDEGTÉPŐ SÍPOLÁS TATABÁNYÁN AZ IPARI PARKNÁL! Miért nem csinálnak valamit az illetékesek?

ipa_park_tb.jpg

Egy kedves olvasónk elkeseredve fordult hozzánk, adjunk publicitást nagy problémájának, ami valószínűleg rajta kívül még sok embert érint.  Elmondása szerint arról van szó, hogy a tatabányai ipari park felől 2018 nyarának második fele óta idegtépő sípolás árasztja el kertváros egy nagy részét - az esetek 99 százalékában - éjszaka. A ritmikus sípolás olykor összefüggő magas hangú búgásba vált át, ami nagyon zavaró.

Olvasónk azt mondja, ősszel és télen, amikor hidegebb idő van és az ablakokat be tudják csukni "csak" a szellőztetéskor hallani. De tavasszal és egész nyáron, amikor a negyven fokos panelben éjjel a hűvösebb időben nyitva hagyják az ablakokat, képtelenség aludni.

Sokszor éjjel negyed kettőkor még nem tudnak aludni, az főleg akkor nagyon zavaró, mikor  2, 5 óra múlva kelni kell és dolgozni menni. Sok embert megkérdezett, tudnak-e ettől a zajtól aludni, pihenni,  és mindenki azt mondta, hogy nem.  Rettentő kellemetlen és idegesítő hang. Minden háttérzajon, amit megpróbál az ember beállítani, áthatol. Tavaly nyáron is jelentette az esetet a  polgármesteri irodában, küldött hangfelvételt is, de nem történt semmi.

Olvasónk szerint  a zaj valami kontár kivitelezés, nemtörődöm hozzáállás eredménye lehet. “Nyilván az aki csinálta és aki átvette ezt a berendezést ami ezt a sípolást műveli, nem hallgatja alvás helyett!”

Sajnos azt vette észre, az emberek nem tudják, hogy ezt  nem muszáj elviselniük. Szerinte ez nem egy normális az ipari tevékenységhez köthető hang. Csak sokan úgy vannak vele, hogy nem tudják, hová forduljanak, meg hát úgysem történik semmi, ez a tapasztalat. 

“Emlékszem, amikor idetelepült az első két cég, a környéken állt a bál a zaj miatt, főleg a kertesházas övezetben (Szőlődomb út, Cseresznyefasor út), zajvédő falat követeltek. Azóta betelepült még 30 gyár, fal nincs, a zaj meg rettenetes sokszor, de ez a sípolás már tényleg mindennek a teteje.... hát ezért nem könyörög már senki a városüzemeltetésnek, hogy tegyenek valamit!”

Az ipari park a 2000-es évek eleje óta létezik, ez a hang meg 2018 nyara óta. Beüzemeltek valamit, ami így nem jó! Nyilván tudják ők is, azért csak éjszaka megy - bármi is legyen ez a berendezés.

Elmondása szerint a 2 és fél év alatt volt, hogy a hét minden egyes napján sípolt. Este 19 óránál előbb nem szokott, és általában legkésőbb reggel fél nyolcig tart. Az üzemeltetők biztosan  tudják, hogy idegesítő és abban bíznak, hogy aki jól tud aludni, nem ébred fel rá. Aki meg évek óta szakban dolgozik, annak úgyis alvás zavarai vannak.

Hozzáteszi, a hang nem az ipari park elejéről jön, inkább a Coloplast-Grundfos vonalából.  Eleinte azt hitte, hogy az U- alakú tömb veri vissza, de nem, a kertesházasok is a falra másznak tőle.

Olvasónk, mint mondta, végső elkeseredésében fordult hozzánk. Ezek után megpróbálunk utánajárni, hogy mi okozza azt furcsa zajt, és megkérdezzük az üzemeltetőjét, miért nem talál rá megoldást.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9416078242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása