Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

18 ÚJ FERTŐZÖTT, MA IS JELENTŐSEN NŐTT AZ AKTÍVOK SZÁMA! Tatabánya kimarad egyelőre

sztborbala.jpg

Mai napig bezárólag 18 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4333 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3223-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 514 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen.

Mára virradóra nem változott a Komárom-Esztergom megyében (308) az eddig összesen megfertőződöttek száma, így Tatabányán sem regisztráltak új fertőzöttet.

terkep0719-koronavirus.jpeg

Eközben Budapesten (2012 - 3új), és Pest megyében (656 - 5új) újabb betegeket találtak, az utóbbi napokban megszokott, nem túl nagy számban.

A szomszédos megyéink közül Veszprém (65) megyében van két újabb, Győr-Moson-Sopronban (90) és a vidéki listavezető Fejér megyében (379) egyetlen új fertőzött sem találtak. A központi régión kívül a második legfertőzöttebb hely változatlanul Komárom-Esztergom megye, lakosságarányosan az első. 

A legkevesebb fertőzöttet eddig Tolna (13) és Békés (15) megyében regisztrálták.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

Szerda óta életben vannak az új szabályok, miszerint a külföldre történő utazáshoz és hazatéréshez beutazási korlátozások kapcsolódnak. A külföldi az országokat három - piros, sárga, zöld  - kategóriába sorolták. A  sárgával és pirossal jelölt országokból való beutazás esetén, a határon belépőket szúrópróbaszerűen ( közúton és repülőtéren is) egészségügyileg szűrik, testhőmérsékletmérést végeznek náluk és kérdőívet kell kitölteniük, valamint hatósági házi karantént rendelnek el náluk a korábban megszokott módon. 

A határellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat a rendőrség végzi.  A hatósági házi karanténra kijelölt személy köteles otthonában maradni 14 napig és tünetek esetén háziorvosát értesíteni. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el, sárga jelölésű ország esetén már 1 db negatív, piros jelölésű ország esetén 2 db negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén.

Fotó: koronavirus.gov

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2416036384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása