Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ŐK A TATABÁNYAI NAGY HO-HO-HO-K! Ha kell 21 kilós halat fognak, de gyógyítják is őket

horgasztaborfoto-tb-20juleleje-01.jpg

A tatabányai Erőmű-tónál, a Jó Szerencsét horgászegyesület bentlakásos horgásztáborában a gyerekeknek egy hétig minden a horgászatról szól, a gyakorlati trükkök mellett minden nap oktatáson is ismerkednek a horgászattal, a halak életével.

horgasztaborfoto-tb-20juleleje-03.jpg

Hajnal Kálmán, az egyesület elnöke elmondta, idén öt héten át 200 gyerekkel foglalkoznak, általában 8 évestől 15 éves korig. A táborlakóknak nem kell semmilyen felszerelést magukkal hozni, mindent az egyesület biztosít. A táborban teljes ellátást kapnak, kényelmes hálóhellyel.

horgasztaborfoto-tb-20juleleje-04.jpg

A fiúk és a lányok az az első napon megtanulnak szereléket készíteni, majd lépésenként bevezetik őket a négy leggyakoribb horgászmódszer alapjaiba, két kishajóval még a csónakból való horgászást is megismerik. Részt vesznek az etetőanyag készítésében, a tábor előtti vízszakaszon felállított óriáscsúzlival lövik be az anyagot a tóba.

A napirend része a többszöri hűsítő fürdés, lovaskocsis kirándulás a Farkas-tavakhoz, valamint minden nap jön hozzájuk előadó, aki a horgászatról, a halak életéről beszél a gyermekeknek. A tábor végén gyakorlati és elméleti vizsgát tesznek a tanultakból és közülük sokan válnak bejegyzett ifjúsági horgásszá - mondta el Hajnal Kálmán.

horgasztaborfoto-tb-20juleleje-02.jpg

Leggyakrabban ponty és amur a zsákmány, az elmúlt héten az egyik táborlakó egy 21 kilós pontyot akasztott meg, ide már elkelt a mindig jelen lévő felnőttek segítsége, de fogtak már harcsát és süllőt is. Minden fogásról naplót vezetnek, a halak száját sebgyógyító folyadékkal fújják be, a testükön horogtól, vagy madárcsőrtől keletkezett sérüléseket szintén lekezelik és csak utána engedik őket szabadon.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3616012740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása