Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TULIPÁNOS-HÁZ, TE CSODÁS: A tatabányaiak készíthetik a pénztárcájukat

tuli_1.jpg

A csütörtöki közgyűlésen a Tulipános házról szóló előterjesztés volt az egyik legérdekesebb napirendi pont.

Gyakorlatilag elkészült a ház, a műszaki átadás-átvétel lezajlott, a bútorokkal való berendezés van hátra, és előre láthatóan szeptember elején nyílhat meg a nagyközönség előtt, amit valószínűleg a Bányásznapra időzítenek a szervezők. Így gyorsan meg kell oldani az objektum üzemeltetését, ami az elképzelések szerint a Vértes Agorájára vár.

A Tulipánossal kapcsolatban Boda Bánk a kötbér kérdését vitatta, konkrétan, lesz-e kötbér és mennyi?  Ez annak fényében érdekes, hogy eddig több száz milliós kötbér lehetőségről volt szó, mert elég rendesen megcsúsztak a kivitelezők a munkával. A polgármester asszony most annyit mondott, hogy erre abban az előterjesztésben fog válaszolni, ami az egész Tulipános-ház beruházásáról fog szólni, ez a napirend, most csak az üzemeltetésről szól, ami különben nem egyszerű feladat. 

A Tulipános Házzal, mint turisztikai attrakcióval számol az önkormányzat, jelentsen az bármit is. Ezen kívül meg kell oldani a biztonsági berendézesek és a térfigyelő kamerák kérdését is. Pénzügyi szempontból különösen fontos, hogy különböző bevételekkel számolnak a szakemberek, például az alagsorban felépített interaktív kiállítás belépődíjára, illetve az ehhez kapcsolódó ajándékbolt bevételére. Másrészt, ami talán a nagyobb bevételt eredményezi, az az egyes helyiségek terembérlete, például a földszinti díszteremé, amit exkluzív rendezvényteremnek szánnak, ahol különböző céges rendezvények, konferenciák és esküvők valósulhatnak meg a jövőben. 

A Tulipános házban lesz egy színvonalas étterem is, amely szintén termelhet majd profitot. És itt el is érkeztünk a legneuralgikusabb ponthoz, ugyanis az önkormányzat 5 éves  bérleti szerződést kötött egy bizonyos tatabányai székhelyű Rose Valley Kft.-vel (ügyvezető és egyszemélyes tulajdonos: Varga Vilmos), hogy működtesse az éttermet még 2020. január elsejétől. Csakhogy ez a cég 2019. december 31-én alakult, és csodák csodája, egy nap múlva már kapott is egy ilyen megbízást.

Valószínűleg ez a kényszer-megoldás nem független attól, hogy az objektumra kerestek üzemeltetőt, de gyakorlatilag a jelenlegi feltételekkel (ami az épület jelenlegi adottságait jelenti) senki sem vállalta.

Magyarán szólva a hangzatos tervekből több tízmilliós, ráfizetéses beruházás lesz, amelyet a tatabányai adófizetőknek kell állni.

 Fotó: Facebook/ Schmidt Csaba

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8715994000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása