Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZENT BORBÁLA KARDIOLÓGIA: Tatabányán újra a megszokott módon üzemel az ambulancia

kardi.jpg

A  járványhelyzet javulása miatt – a korábban bevezetett – kardiológiai távkonzultáció mától.. A megadott telefonszám (06-30/654-0305) a hónap végéig 10-14 óra között még elérhető marad-írja a Szent Borbála kórház a Facebook-oldalán.

Továbbiakban a Kardiológiai Szakambulancia a megszokott rend szerint, minden nap 7 órától 15 óráig előjegyzés alapján fogadja betegeit. Időpontot a szakrendelőben, a 06 34 515-488/200-as melléken lehet foglalni.

A szakrendelésen mellkasi fájdalmak, ritmuszavarok, kardiális eredetű panaszok, magas vérnyomásban szenvedők ellátásával foglalkoznak. A rendeléseken 24 órás EKG Holter, ABPM (24 órás vérnyomás), Terheléses EKG (kerékpár), ECHO (szívultrahang) és Pacemaker (ritmusszabályzó) bemérés, ambulancia. TEE (szívultrahang, nyelőcsövön keresztül bódításban) vizsgálatok zajlanak.

- 24 órás EKG mérés, a Holter vizsgálat. A készülék 24 órán keresztül van fent a mellkason, fürdeni nem lehet vele és másnap reggel kerül levételre. Eredményért kérik, hívja a következő telefonszámot: 515-488/244 -es mellék.

- 24 órás vérnyomásmérés, az ABPM vizsgálat. 24 órán keresztül méri a vérnyomást a felkaron, szintén másnap kerül levételre. Eredményt közvetlenül a vizsgálat után adunak.

- Terheléses EKG alkalmával a felsőtest szabadon van biciklizéshez kényelmes ruhát és cipőt folyadékot hozzanak magukkal, jó, ha van a betegnél törölköző is. Ne reggelizzen, a gyógyszereit vegye be. A vizsgálat végén tusolásra van lehetőség után, eredményt azonnal adnak.

- Az echocardiográfia, ECHO, a nem invazív kardiológiai diagnosztika egyik legfontosabb módszere. Nem kell éhgyomorra menni, szabad felsőtesttel történik a fájdalmatlan vizsgálat.

- A nyelőcsövön keresztül végzett szívultrahang (TEE) vizsgálatot rövid bódításban végzik.A vizsgálat előtt (legalább) 4 órával ne egyen, fontos, hogy a beavatkozás éhgyomorra történjék. Utána kerülje a autóvezetést, illetőleg kíséretről gondoskodjon.  Az eredményt azonnal megkapja.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6815902656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása