Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TITKOLÓZÁS A 37 ÉVES, MEGHALT OROSZLÁNYI WESCASTOS ÜGYÉBEN! Hétfőtől termelnek?

wes.jpg

Mint ismeretes a tegnapi napon hunyt el egy 37 éves fiatalember, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt. A Wescast Hungary Autóipari Zrt-nél dolgozott.

Információnk szerint a gyárban jelenleg nincs termelés, de még nem helyezték az üzemet járványügyi zárlat alá, így a dolgozókat állásidőben fizetik. 

Oroszlány város honlapján is megerősítették a hírt. „Az érintett gyárral közvetlen kapcsolatban álló oroszlányi cégek újra elrendelik a szigorúbb óvintézkedéseket a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében. Így ismét kötelező lesz a maszkok viselése és akiknek a munkavégzése nem tartozik közvetlenül a termeléshez, azok részére az igazgatók engedélyezik a home office-t. A gyakori érintkezés miatt, igyekeznek megszervezni a dolgozók és a partnerek személyi állományának koronavírus tesztelését” – közölték.

 Az Rtl-nek az elhunyt férfi kollégái azt mondták, hogy múlt hét szerdán hazaküldték a gyárból, mert lázas volt. Arról, hogy volt-e orvosnál senkinek nincsenek információi, mindenesetre a gyárban csak egy héttel utána állították le a termelést. És a kollégák szerint a férfi élettársa is végig bejárt dolgozni. Többen tartanak tőle, hogy más is megfertőződhetett. Egyelőre nem tudni van-e újabb fertőzött a gyárban, a megyei tisztifőorvos nem válaszolt az Rtl kérdéseire, és Müller Cecília sem mondott használható információt. Az oroszlányi önkormányzat szerint nincs szükség újabb óvintézkedésre a városban. 

A Wescast még napokig zárva lesz, holnap valamennyi munkavállalót letesztelik, amit egy hét múlva megismételnek.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7515804626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása