Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÖRÜLHETÜNK, 100 ÉV UTÁN GYŐZTÜNK! Titkos, hogy miben, de a mini elnök azt mondta

orban-trianon100-sujhely-mti-czegledizsolt.jpeg

Magyarország mini elnöke győzelmi beszédet mondott ma Sátoraljaújhelyen, egyfajta szemléletformálásképpen, amikor Sátoraljaújhelyen évfordulós beszédet mondott és az MTI beszámolt róla.

“Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk” - jelentette ki a Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, ahol felavattak egy Centenáriumi Turulszobrot.

Úgy tűnik elfeledkezett minden eddigi, önkéntes vagy kevésbé önkéntes szövetségesünkről, és azt mondta

“A száz év magány korszaka véget ért, ismét vannak szövetségeseink, jó szomszédaink, akikkel együtt készülhetünk a jövőre.”

Nyilván cikik ezek szerint a Horthy időszak náci és fasiszta szövetségesei, csakúgy mint a szovjet korszak kelet európai sorstársai is, vagy akár a jelenlegi NATO és EU-s közösség államai is. Ezek szerint van valami új, lemaradtunk valamiről? 

A szomszédok említésének kontextusa pedig valamiféle fordulatot jelez, az eddig gyakran konfliktusos időszakhoz képest?

Hangsúlyozta a mini elnök, hogy a következő évtized nem a fogyatkozásról és a veszteségekről, hanem a gyarapodásról és az országépítésről szól majd. A mi nemzedékünk az, amely megfordíthatja Magyarország sorsát, beteljesítheti küldetését, és a győzelem kapujáig viheti az országot, de a döntő ütközetet az utánunk következő nemzedéknek kell megvívnia, a végső lépéseket nekik kell megtenniük - vélekedett. Hozzátette: nem lesz könnyű, de megéri majd, "nagy idők várnak rátok". Még itt sem árulta el, hogy ki ellen kell végülis győzni.

Kis történelmi csavarral élve Orbán Viktor hangsúlyozta: nem lettünk német tartomány, török vilajet vagy szovjet tagköztársaság. Mi, magyarok nagy kultúraépítő és államszervező nemzet vagyunk. Nyilván a bábállam rosszul mutatott volna a beszédében.

Talán a következő sajtóközleményből kiderül, hogy a győzelmet ki ellen várhatjuk.

fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1215746182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása