Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÁLLATORVOSI LÓ LESZ EZ A CSÓNAKÁZÓ-TÓ: Az extrém sportolók hiába segítettek volna

bicos.jpg

A tatabányai extrémbiciklisek nagyon nincsenek megelégedve a Jubileum parkban épülő új skateparkkal. Azt mondják, a 2006-ban épülő park már építésekor is eltörtpült más nagyvárosok ilyen jellegű pályái mellett, ráadásul nem biztosított megfelelő feltételeket a normális, biztonságos sportoláshoz, annak ellenére, hogy sportolók és szakértők bevonásával készült.

A felbáborodásuk most új erőre kapott, hiszen az új, 3 db elemet tartalmazó összeállítás gyengébb minőségű elemeket tartalmaz, mint a régi, és a teljesen kezdő sportolók fejlesztésére sem alkalmas.

A Tatabányai pálya már megépülésekor sem számított top skateparknak. Ennek ellenére jó kis versenyeket sikerült rendezniük, amik a pálya adottságaihoz képest is színvonalasak voltak. Többször jelezték az önkormányzatnak az igényt fórumokon, fogadóórákon egy nagyobb pályára, amire ígéreteket is kaptak. Biztosították őket, hogy keresni fogják a sportolókat, ha aktuális lesz a téma. Most, hogy Tatabánya rengeteget költ városfejlesztésre megtudták, egy nagyméretű beruházás keretein belül új park épül. Annak ellenére, hogy korábban megígérték, ilyen esetben felveszik a kapcsolatot velük, hogy véleményezhessék a pályát, ezt nem tették meg.

Egy építőmérnök ment oda hozzájuk, amikor gyakoroltak, aki a projektben vesz részt és kérdezte, hogy volt-e beleszólásuk az új park terveibe. Mivel nemleges választ kapott átküldte az új pálya terveit. És azt  kérte, ismét keressék fel az illetékeseket, mert őt felháborítja, hogy hozzá nem értő emberek kezelik a projektet és nem kérnek véleményezést senkitől. Kiderült, hogy a régi parkhoz vesznek elem csomagot- derül ki a Ride írásából. Elszomorítja őket,  hogy egy közel  70 ezres város, ami rengeteg pénzt öl városfejlesztésbe, a meglévő sportcsarnoka mellé épít egy háromszor akkorát, csak ennyit tud tenni az extrémsportokért. Ismét felkeresték az önkormányzatot, hogy jelezzék nemtetszésüket. Ezek után megbeszélésre invitálták a gárdát, hogy elmondhatják a véleményünket.

Szerintük egy nagyon segítőkész csapat foglalkozik a projekttel, de sajnos teljességgel hozzá nem értő emberekről van szó, akik egyáltalán nincsenek képben a sportokkal, és a sportolók igényeivel. A piacon nem kerestek más beszállítókat, nem kértek tanácsot más önkormányzatoktól, akik parkokat építettek. A sportolók kérték, hogy emeljék meg a költségkeretet, ami 15 millió forint és válasszák az Orange Ramps csapatát, akik már sokszor bizonyították, hogy alkalmasabbak pálya építésre, mint a Rhino vagy a Leier. Ezt elutasították. Ekkor ajánlottak  ugyan ebben az árban egy másik pályát. Aminél igazán lehetne nagyobb park, mint sok más Tatabányán kisebb városnak, de az eredeti koncepciónál még így is sokkal jobb. A napokban viszont ezt a kérést is elutasították. Így kapja a város ugyanolyan áron a rosszabbat.

pelya.jpg

Mégegyszer próbálkoztak hát, prezentációt készítettek, hogy rávilágítsanak a problémára, amit sikerült a polgármesterhez is eljuttatniuk. Levelet is írtak, semmi. A napokban jelezték nekik, hogy maradnak az eredeti terveknél és megkezdik a pálya kialakítását.

Úgy látszik, a döntéshozók nem veszik az igazán figyelembe a hozzáértők véleményét egy ilyen beruházásnál. Ráadásul úgy, hogy amit a bicósok kértek, semmivel nem került volna több pénzbe, mint az az új,de gyenge minőségű, amit most felépítenek.

Videó egy 2016-os versenyről.

 

Fotó: Youtube 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr915728154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása