Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÖZKÍVÁNATRA ÚJ MENETREND TATABÁNYÁN! Állítólag a lakókat és a képviselőket is megkérdezték

busz_8.jpg

Hogy ne nagyon unatkozzunk, június 15-étől új menetrend szerint közlekednek a buszok Tatabányán, az ember az elmúlt időszakban csak kapkodta a fejét, annyiszor változott, de a járvány idején ez természetesnek látszott.  Nem tudjuk, hogy csak mi nem figyeltünk, de ezt a menetrend-korrekciót azért nem nagyon kommunikálták, sem a csak éppen pihegve működő városi oldalon, sem Tatabánya Facebook-oldalán. Mi a polgárokhoz nagyon hektikusan eljutó Mi Tatabányánk újság online változatában olvastunk róla, pedig ahogy írják a menetrend-tervezet már május 16-ától elérhető a T-Busz oldalán. Valószínűleg azért nem ártott volna egy ilyen fontos döntésről kicsit jobban informálni a tatabányaiakat. Állítólag a készült egy 600 fős felmérés, amit véleményezhetett a lakosság és az önkormányzati képviselők is, és az észrevételeiket figyelembe véve alakították ki a végleges formulát. 

Mint írják, a módosuló menetrend a városlakók helyi utazási igényei mellett figyelembe veszi a helyközi vonalakon közlekedők távolsági buszjáratok és a vonatok elérését is. Jól látható, hogy Tatabánya vonzáskörzetében a távolsági közlekedést a vasút irányába mozdítják el az országos szolgáltatók, így elsősorban az újvárosi vasútállomásra történő csatlakozási lehetőséget kell biztosítani a városrészekből. A helyi járatokról a Budapestre induló vonatok az Autóbusz-állomás érintésével a vonatok indulását megelőzően 5-15 percen belüli beérkezéssel érhetőek el közvetlenül. A Győrbe tartó vonatok a fővárosiakhoz viszonyítva 5 perces időkülönbséggel indulnak, a járatok jelentős része így hasonló módon ad csatlakozást. Az Alsógallai Vasútállomást a 8-as és 9-es járatok érintik, a 2019- es évben több jelzés érkezett a Budapest felé közlekedő és onnan érkező vonatok elérése érdekében, így itt is módosításra kerül sor.

Ez mind szép és jó, de úgy látszik, hogy nem minden képviselőhöz jutott el a szóban forgó anyag, Nagy Béla önkormányzati képviselő például azt írja a Facebookon, hogy neki nem küldték meg a tervezetet, így nem is tudott reagálni rá, de kommentjében Hajdú Ferenc képviselő is csatlakozik hozzá, tehát ő sem kapott, és lehet, hogy még vannak így páran, a városlakókról már nem is beszélve. Főleg, hogy egy pár hozzászólásban azt írják az emberek, lett volna ötletük, mit kellet volna változtatni rajta. 

Akárhogy is nézzük, itt valami nagyon félrement: a tervezett véleményzetetésében és a tájékoztatásban is. A T-Szolnál vagy a hivatalnál úgy érezhették, hogy nem kell minden képviselőnek elküldeni az új menetrend tervezetét. Vagy nem tűnt fel nekik, hogy páran kimaradtak? 

Akárhogy is, az új menetrend nemsokára érvénybe lép: elektronikusan június 3-án már elérhető hivatalos formában, 11-étől pedig megvásárolható az autóbusz-állomáson.

Talán el van átkozva a városi buszmenetrend kérdése, mert még soha egyetlen városvezetésnek nem sikerült normálisan megoldani.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3315726640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása