Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN IS KEZELTÉK A HALÁLA ELŐTT! Megkésett a 33 éves esztergomi nő orvosi ellátása

martineczregina-bangonevideoja.jpg

Egy fiatal, sokak szerint menthető nő esete borzolja a kedélyeket, aki édesanyja állítása szerint későn kapott megfelelő kezelést. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendeltek el egy agyhártyagyulladásban elhunyt 33 éves esztergomi nő ügyében

Agyhártyagyulladásban hunyt el, miután édesanyja szerint több kórház sem akarta fogadni. Az ügyet egy parlamenti képviselő szellőztette meg, aki videót forgatott a nő családjánál. Az édesanyja elmondása szerint krónikus betegsége nem volt, egy nap azonban fejfájás kezdte gyötörni, majd belázasodott, de nem köhögött. A háziorvos koronavírus-tesztet rendelt el, de a mentő 48 óra elteltével sem érkezett meg. Közben a nő állapota folyamatosan romlott, már sugárban hányt.

Nagy nehezen megérkezett a mentő, amely Székesfehérvárra vitte volna, de ott nem fogadták, így a tatabányai kórház sürgősségi koronavírus-osztályára került. A vizsgálat nem igazolta, hogy fertőzött lenne, így még aznap este hazaküldték. 

A betegsége nem múlt el, hamarosan újra mentőt hívtak hozzá, ami – miután több fővárosi kórház sem fogadta – Balassagyarmatra vitte. Itt hunyt el nem sokkal később.

Az üggyel kapcsolatosan az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére annyit közölt: vizsgálatra kerül sor, erről csak annak lezárulta után adnak információt.

Hozzáteszik: az egészségügyi ellátások lépcsőzetes visszaállítása folyamatosan zajlik, a kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.

Az esetről az Index írt bővebben, ahol az édesanya beszél, miután a balassagyarmati kórházban lánya, Regina május elsején belehalt az agyhártyagyulladásba.

“Ez egy gyógyítható betegség, ha idejében észreveszik” – mondja a videóban az egészségügyi végzettségű édesanya

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2715715014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása