Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NAGY KÖNNYEBBSÉG A SZÉP-KÁRTYÁSOKNAK! Kitoltak egy fontos határidőt!

szepkartya.jpg

A Széchenyi pihenő (Szép) kártyánál a szociális hozzájárulási adót (szocho) a korábban bejelentett június 30. helyett az év végéig, azaz 2020. december 31-ig nem kell megfizetni a felemelt összeghatáron belül - derül ki a friss Magyar Közlönyből.

A kormány még áprilisban, a válságkezelés érdekében döntött úgy, hogy a Szép-kártya egyes alszámláira béren kívüli juttatásként adható éves keretösszege 2020-ban:

  • a szálláshely alszámlára utalt támogatás legfeljebb évi 400 ezer forint,
  • vendéglátás alszámlára utalt támogatás legfeljebb évi 265 ezer forint,
  • szabadidő alszámlára utal utalt támogatás legfeljebb évi 135 ezer forint.

Ezt más juttatóktól kapott juttatásokkal összeszámolva kell figyelni. A keretösszeg felett adott juttatásokat továbbra is magasabb adóteherrel, egyes meghatározott juttatásként nyújthatja a munkáltató.

Így a mostani változtatás nyomán amennyiben a munkáltató e pénzügyi kereteken belül 2020 végéig nyújt Szép-kártya-feltöltést, akkor ezután 32,5 helyett mindössze 15 százalékos személyi jövedelemadót (szja( kell fizetnie. Ez a Pénzügyminisztérium korábbi bejelentése szerint egymillió munkavállalót érinthet.

(napi.hu)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3015713882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása