Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LAGZIT TARTHATSZ TATABÁNYÁN, DE TÁRSASHÁZI KÖZGYŰLÉST NEM! Tök logikus, ugye?

panel-tbdozsakert.jpg

Az egyik szaklap írt a furcsa szabályozásról, amely például Tatabányán tízezreket érint.

A 200 fő alatti lakodalmak vidéken már csütörtök, azaz május 14-e óta megrendezhetők, ennek ellenére a társasházi közgyűlések még nem kaptak zöld utat. Ez derül ki a Koronavírus Ügyeleti Központ válaszából, melyet egy nagykanizsai közös képviselő küldött el a lap szerkesztőségébe, ugyanis válaszukban azt írták, hogy 

"A társasházi közgyűlésre még mindig érvényes a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 4§, miszerint:

  1. § (1) Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos."

Annak fényében, hogy a napi kontaktusok lehetőségét tekintve egy társasházi közösséget akár zártabbnak is tekinthetünk mint egy 200 fős lakodalomi sokaságot, elég furcsa ez a válasz.  

A tiltás fenntartását minden bizonnyal az indokolja, hogy nincs két egyforma helyzet, így az ajánlások csak értelmezési problémák tömegét eredményeznék, miközben az év végéig kitolt elszámolási moratórium miatt mindenkinek lesz elég ideje a közgyűlések lebonyolítására.

A fontos döntések megszavazására most is van lehetőség, igaz meglehetősen macerás módon, ami megkérdőjelezi a rá fordított idő ésszerűségét.

Ahol valóban sürgető döntések akadtak el a karantén miatt, ott most leginkább abban reménykedhetnek az érintettek, hogy a lazítások eddigi tempója megmarad és két-három hét után a közgyűlések is kiszabadulnak a tiltás alól.

 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6815703222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása