Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FÉNYES OKOS INTÉZMÉNYEK TATABÁNYÁN! Bencsikék ezen a címen is viszik a pénzt tőlünk

lampa-papirfiguralog-gajdapeter-hu.jpg

Mintha valami észak-koreai szappanopera címére bukkantunk volna, elindult a „Fényes Okos Intézmények Program”, az iskolákban. 

Mondjuk erről csupán egy nyúlfarknyi hírt találtunk, mely szerint a "Fényes Okos Iskolák Program" keretében a szakképzési centrumok tagintézményeiben világítás korszerűsítéssel kapcsolatos beruházásokat fognak megvalósítani.

Hogy ez most a koronavírus járvány időszakában miért fontos?

Két napja kihirdettek egy kormányrendeletet, amelyben a vasúti közszolgáltatásnál, a honvédség adminisztratív területein, a postai közszolgáltatásoknál, továbbá az alap- és középfokú iskolák épületeiben folytatott világításkorszerűsítési projekteknél kizárják a versenyt, egyetlen cégnek adják oda az ezzel kapcsolatos megbízásokat.

Időtartam nincs benne, hogy meddig terjed majd a megbízás, talán az örökkévalóságig is eltarthat, és nevesítik is a céget, amely a NEG Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt lesz.

A jogszabály szerint a világításkeszerűsítési beruházásokról papíron két miniszter gondoskodik, ezen cég bevonásával. Ők végzik a teljeskörű lebonyolítást a beruházás során, vagyis a társaság kizárólagos joggal végzi az alábbiakat:

  1. a) a megvalósíthatósággal kapcsolatos előkészítési feladatokat
  2. b) a beruházás generál tervezését
  3. c) a beruházás generál kivitelezését 
  4. d) energiahatékonysági szolgáltatóként is ő szerződik

Nem akarnak ezek szerint a fideszesek, az eddigi központosítások kudarcából tanulni. Továbbra is erőltetik, hogy egy központi vízfejből mondják meg, mi a megfelelő nekünk itt helyben.

A Bencsikék-féle nemzeti kukaholdingnál láttuk, hogy ez hová vezetett!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7415676790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása