Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÖZMUNKÁS LESZEL VAGY KATONA, EZT ÜZENIK A MUNKANÉLKÜLIEKNEK! Tatabányán is erre számíts

kozmunka_2.jpg

Nettó nemzeti cinizmus, nagyjából ez jellemzi a kormány munkavédelmi csomagocskáját, ami szinte csak a munkáltatókat védi meg a járvány okozta károktól. Már sejteni lehetett, amit most bejelentett Orbán, hogy az a hatalmas megoldásuk a munkaügyi problémákra, hogy rengeteg embert közmunkára kényszerítsenek, bár nemrég ezt még tagadta pár fideszes megmondóember a médiában. A közmunka erőltetése a legrosszabb és leggonoszabb válasz, ennek ellenére meg akarják duplázni a közfoglalkoztatottak számát.

Az élet újraindításának további lépései legkorábban jövő hét végén következhetnek - közölte Orbán Viktor reggel a Kossuth rádióban.

Azzal kapcsolatban, hogy kinyitnak-e az iskolák a nyári szünet előtt, azt mondta: nagyon bizonytalan az ügyben, és egyelőre nem tapasztal tömeges igényt az újranyitás iránt. Ha lesz ilyen, akkor el fognak gondolkodni rajta.

 A miniszterelnök szerint az "orvosság" a munkahelyek megvédése és újak létrehozása. A szerdai kormányülésen állami munkahelyteremtő programokról tárgyaltak: ennek részeként a közfoglalkoztatottak számának megduplázására utasította a belügy- és a pénzügyminisztert. "Készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjunk (...), és ha elfogy ez a keret, tovább fogjuk emelni" - jelentette ki, megjegyezve, hogy ma 100 ezren sincsenek közfoglalkoztatásban.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9115670544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása