Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

DURVÁN MÓDOSUL TATABÁNYA KÖLTSÉGVETÉSE! Szücsnével egyetértett Schmidt ex-polgi

szucsne_2.jpg

Bejárás és újratervezés vette kezdetét, a polgármester kikéri minden képviselő véleményét.

A járvány nem tudni meddig fog még tartani, illetve milyen lesz a második hullám, de az már most látható, hogy komoly módosításra szorul a város költségvetése. Szerencsére komoly saját bevétellel rendelkezünk, ezért a kormány által lenyúlt pénzeket egyelőre pótolni lehet.

Tájékoztatásul a városházáról származó információk szerint, az elmaradt bevételek és a megnövekedett kiadások miatt koronavírus járvány közel 1,5 MILLIÁRD forintjába kerül a tatabányai adófizetéknek. És a szakemberek ugye jelezték, hogy ősszel lesz második kör is. Ezért ennek a kérdéskörnek a kezelése többe is kerülhet.

Ennek részben “áldozatul esnek” eltervezett körzeti fejlesztések. A képviselők tájékoztatója szerint Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony végig járja a körzeteket és egyezteti azokat a beruházásokat, amelyek a járványhelyzet ellenére megvalósulhatnak, elkezdődhetnek. Jelen állapotban jog szerint a polgármester egyszemélyben dönt a költségvetés módosításáról is.

A körzetem bejárása során végigmentünk a területen és megnéztük a fejlesztési területet.

Hajdú Ferenc és Nagy Béla képviselők arról adtak hírt, hogy a SZÜV-től a a Mártírok út 7. számig parkolók kialakítására kerül sor, illetve a Herman iskola használaton kívüli részén és az iskola hátsó bejáratánál is parkolók lesznek kialakítva. Összességében több mint 100 parkoló fog létesülni.

Az egészségügyi vészhelyzet miatt, a városrészi beruházások közül idén csak azok valósulhatnak meg, amelyek nagyon fontosak, az eredetileg tervezett összegek lényegesen csökkennek. 

Schmidt Csaba is egyetértését hangsúlyozta a kialakult helyzet kapcsán, vagyis hogy idén nem jut forrás minden tervezett beruházásra, mert megtakarításokra lesz szükség. Arra kérte Szücsné Posztovics Ilonna polgármestert, hogy a szükséges megszorításokat igazságos módon hozza meg. Személyes azt kérte, hogy azok a beruházások, amelyek az idei évben a koronavírus-járvány miatt elmaradnak, ne kerüljenek ki a költségvetésből, hanem tegyük azokat céltartalékba. Ez azt jelentené, hogy ha év végén mégis marad forrás, elvégezhetők lesznek azok is, ha pedig idén mégsem sikerül megvalósítani azokat, akkor jövőre automatikusan kerüljenek be a költségvetésbe, és készüljenek el.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9015672042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása