Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN HOLNAPTÓL NYITNAK A VENDÉGLÁTÓ HELYEK! Nem sikerült az osztrákokat utánozni

teraszpanzio-booking-com.jpg

Holnaptól a vendéglátó egységek is részben látogathatók, legalábbis azokat a jogszabályokat kihirdették, amelyek ezt szabályozzák.

Hivatkozik a kormányfő és több beosztottja Ausztriára, mint egy Magyarországnak etalonként szolgáló víruslaboratóriumra, de a holnaptól érvényes, a vendéglátásra vonatkozó járványügyi szabályok esetén ezt nem igazán sikerült ellesni.

Az addig rendben van, hogy az üzletek nyitva lesznek nálunk, az osztrákoknál pedig május 15.-től, ott reggel hattól este 11-ig lehetnek majd nyitva.

Magába a vendéglátó egységbe, legyen az  étterem, a  kávézó, a  cukrászda, vagy egyéb típusú helyre nem mehet be fogyasztani senki, viszont a létező kerthelyiségbe vagy teraszra mindenki szabadon mehet fogyasztani. 

Annyi a kikötés, hogy 1,5 méteres távolságot kell biztosítani. Mindezt azonban asztaltársaságonként kell érteni, amelynek a létszáma Magyarországon nincs meghatározva, ami jelethet akár egy 15-20-25 fős társaságot is. 

Ugyanez Ausztriában úgy néz ki, hogy 4 főre korlátozták az asztaltársaság létszámát és az asztaloknak 1 méterre kell egymástól lennie, valamint előre be kell jelentkezniük a vendégeknek az étterem látogatásához.

Nálunk ezzel szemben még egy kicsit faragtak a helyi adóbevételekből, ugyanis bármi történik, egész nyáron nem kell közterület használati díjat fizetnie a vendéglátó üzlet, közterületen működő terasza után.

Viszont nálunk szó sincs az alkalmazottaknak maszk viselésről, ellentétben Ausztriával, ahol azoknak az éttermi dolgozóknak, akik kapcsolatba lépnek a vendégekkel, kötelező lesz az arc és az orr eltakarása, a többi alkalmazottnak azonban nem.

A fentiek alapján el lehet dönteni, hogy a szabályok lazítása mellett, hol veszik igazán figyelembe a járványügyi szabályokat

(forrás: magyarországi szabályok Magyar Közlöny; ausztria szabályok a Standard c. lap alapján)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4615657378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása