Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGY A FUSIZÁS A KORONAVÍRUS-TESZTEKKEL! Ennyiért árulják

koronavirus-teszt-covid-jarvany-362216_1.jpg

Hétről hétre újabb magánegészségügyi intézmények jelentik be, hogy koronavírus-tesztet végeznek. Az árak nagyon változó képet mutatnak, ahogy az is, hogy a hazai privátszolgáltatók leghamarabb mikorra tudnak időpontot adni, vagy akár az is, hogy hogyan zajlik maga a tesztelés. Most pedig már az interneten is elkezdték árulni a gyorsteszteket, hogy aki szeretné, otthon magának végezhesse el a vizsgálatot. Hogy ezek a tesztek mennyire megbízhatóak, az kérdéses, mikrobiológusok és virológusok is hangoztatták, a forgalomban lévő szerológiai tesztek sok esetben tévesen adnak negatív eredményt, a fertőzöttek így egészségesnek gondolhatják magukat, és tovább fertőzhetnek.

A Pénzcentrum által megkérdezett Mikromikomed Lab például azt mondta, a piacon elérhető számos (ujjbegyvérből mérő) ún. "gyorstesztet" kipróbáltak, amelyeket nem találtak megbízhatónak. 17 teszt közül összesen kettő adott megbízható eredményt.

Mindenesetre a magánegészségügyi intézményeknél a gyorstesztek kiértékelését minden esetben szakemberek végzik el, akkor is, ha a páciens a saját otthonában kívánja megcsináltatni a vizsgálatot. Van olyan szolgáltató, amelyik a szerológiai tesztek elvégzéséről a pácienseknek írásos dokumentumot is kiállít.

Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy valaki szakemberek segítsége és kiértékelése nélkül végezhesse el otthon a szerológiai vizsgálatot. Az egyik budapesti kerületi Facebook-csoportban tűnt fel egy hirdetés, melyben COVID-19-teszteket kínálnak eladásra.

Potenciális érdeklődőként kereste meg a portál az eladót, aki közölte, a teszteket Dél-Koreából rendelték, és a napokban kapták meg a forgalmazási engedélyt. Az eladó azt állítja, a tesztek megbízhatósága 96-98 százalékos - ez azonban meglehetősen kérdéses. Az is kiderült, hogy nem egészségügyi dolgozóról van szó, ennek ellenére kérés esetén biztosítanak segítséget a teszt elvégzéséhez. Segítség nélkül egyébként 7500 forintért kínálják házhozszállítva, segítséggel 8500 forintért, aki pedig nagy tételben rendelne, az 130 ezer forintért szerezhet be 20 darabot.

(pénzcentrum)

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1815649880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása