Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BEDURRANT A JÁRVÁNY TATABÁNYÁN ÉS KÖRNYÉKÉN! Ma reggelre legalább 7 új fertőzött a megyében

terkep0419_koronavirus.jpg

A ma reggel közzétett hivatalos, megyei bontású fertőzöttségi térkép alapján jelentősen megugrott az új esetek száma a környékünkön is. Ezek alapján egyelőre nem tudunk pontos számot, mert a gyógyultak számáról például nincsen hasonló részletezettséggel hivatalos adat.

Ma reggelre 1916 a hivatalosan kimutatott betegek száma, vagyis 82 új beteget tettek bele a hivatalos statisztikába. A térkép a fertőzöttek számát változatlanul megyékre lebontva mutatja, hol és hány igazolt koronavírus-fertőzött van. 

Tegnapról mára virradóra, a hivatalos adatok alapján 7 fővel nőtt a fertőzöttek száma, amivel Komárom-Esztergom megye a középmezőny tetején foglal helyet, ami a fertőzöttséget illeti (32). Április 3.-a óta kijelölt kórház a Szent Borbála, ahol koronavírusos betegeket is ápolnak, de az ott lévők pontos számáról nincs információ.

A környező megyék közül Fejér és Pest megyében emelkedik rendületlenül az új fertőzöttek száma, a másik két megyében gyakorlatilag stagnál. Veszprém (37) megyében is több a fertőzöttek száma, mint nálunk, a többi szomszédos megyében pedig lényegesen magasabb a kimutatott pozitív esetek száma. 

Eddig, a közölt adatok alapján a legtöbb fertőzött továbbra is Budapesten (971) illetve Pest megyében (278) van. A súlyos helyzetben lévő, vidéki listavezető Fejér megyében (146), most csupán néhány főt mutattak ki újonnan, de változatlanul folyamatosan nő a fertőzöttek száma. Vidéken a második legtöbb, kimutatott fertőzött Győr-Moson-Sopron megyében (63) van, ott tegnap óta a számuk nem változott. 

A legkevesebben Heves (13) és Békés (13) megyében fertőződtek meg koronavírussal a központi statisztikák szerint, a számuk ott szinte nem változott.

A  tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen a tesztelések száma érdemben nem változott.

forrás: koronavirus.gov.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7015623710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása