Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÖRBENÉZTÜNK, HOGYAN SZIGORÍTANAK A HÉTVÉGÉN A KÖRNYÉKEN: Nem sok helyre mehetsz

korl_hetv.jpg

Tatabányán és Tatán  ismét jelentős korlátozásokat vezettek be,  mindenkinek azt üzenik a polgármesterek, hogy maradjanak otthonaikban

Újra körbenéztünk, a környező településeken mi a helyzet, kimozdulhattok-e valamerre, bár mi sem ajánljuk senkinek.

Természetesen a közelben, legfőképp Komárom-Esztergom megyében található településeket vettük számba, hogy ne kelljen böngészgetned a települések oldalait. Egyetlen kakukktojás van, Visegrád, amivel népszerűsége okán tettünk kivételt.

Környe: a falubeliek védelme a legfontosabb.

Környén kötelező védőmaszkot (orrot, arcot takaró sálat, kendőt) viselni a faluban a zárt terekben, azaz a lakosság szolgáltatását biztosító üzletekben és intézményekben (élelmiszerboltok, gyógyszertár, benzinkút, üzletek, takarékszövetkezet, polgármesteri hivatal, stb.).
Az önkormányzat tulajdonában és a Környei Horgász Egyesület kezelésében lévő Környei tavon a következő szabályokat lépteti életbe: a sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges úgy, hogy egy horgászálláson kizárólag egy fő horgászhat, a kíséretében családtag sem tartózkodhat, két horgászállás között minden irányban 15 méteres távolságot kell tartani. Amennyiben a horgászatot folyamatosan ellenőrző szervek a rendelkezés megszegését tapasztalják, úgy a horgászat azonnali teljes körű betiltására kerül sor.
A tóparton TILOS a sátrak, sátor jellegű eszközök (napernyő, szélfogó, esőbeálló) felállítása!
A tóparti sétányon, a település valamennyi gyalogos útján és járdáján egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos, kerékpáros közlekedés egyedül, vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható úgy, hogy másoktól legalább 10 méter távolságot kell tartani.

 

Vértesszőlős, Dorog : nem találtunk információt az erre a hétvégére vonatkozó plusz korlátozásokról.

Esztergom: behajtási korlátozások

Esztergom város polgármestere az alábbi önkormányzati tulajdonú belterületi közutak vonatkozásában rendelt el behajtási korlátozást 2020. április 18. 6:00 és 2020. április 19. 20:00 közötti időszakban:

- 11. sz. főútról a Csenkei út irányába,

- 11. sz. főútról a Fárikúti út irányába,

- Külső Bánomi útra az Aranyhalas utca kereszteződésétől,

- Vaskapui útra a Szent Jánoskút dűlő kereszteződésétől,

- Szent István térről nyíló parkolók és a főszékesegyház felé vezető rámpa területére,

- Pázmány Péter utca teljes szakaszára,

- Liszt Ferenc utca teljes szakaszára,

- Nagy Duna sétányról a Gőzhajó utca irányába,

- Nagy Duna sétányról a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium sportpályájának irányába nyíló szakaszára,

- Táncsics M. utcáról a Helischer J. út irányába,

- Szigetcsúcsnál lévő parkolók területére,

- Pilisszentlélek településrész összes út és utcájára

A behajtással korlátozott időszakban kizárólag a lakcímmel és ott tulajdonnal rendelkező személyek közlekedhetnek az érintett útszakaszokon.

Várgesztes: lezárják a települést.

Rendeletalkotási jogával élve a polgármester erre a hétvégére, ápr.18-19-én lezárja Várgesztest. A kirándulók kötelesek a falu alatt számukra biztosított parkolóban hagyni a járműveket. Gyalogosan csak az általuk kijelölt külterületi utakon közlekedhetnek.

Ehhez szombaton és vasárnap segítséget adnak: önkéntesek útbaigazítják, térképet kapnak, hogy milyen útvonalon érik el a Kősziklát és a bezárt várat, illetve útjelző táblák segítségével ösvényeket jelölnek ki. 2020. ápr.18. és 19-én csak Várgesztes lakói, azok hozzátartozói és hivatalos szolgáltatók mehetnek a faluba gépkocsival. A falu előtt ellenőrzik kilétüket, – és ha szükséges, rendőrök segítségét is igénybe veszik.

Visegrád: lezárják a várost.

A visegrádi polgármester holnap reggel 8 órától vasárnap éjfélig lezárja a várost, és megtiltja a közterületeken tartózkodást.

A rendelet nem érinti:

-a 11-es főút átmenő forgalmát, amelynek a célja nem Visegrád

- a visegrádi lakcímmel rendelkezőket

-a visegrádi ingatlantulajdonosokat

-aki nem rendelkezik visegrádi lakcímmel, de a városban egyedül élő hozzátartozóját látja el

- a Visegrádon dolgozókat

- a megkülönböztetett jelzéssel ellátott autókat

-illetve a szállítólevéllel végzett áruszállítást.

Tardos: Malomvölgy lezárva, és még pluszban pár korlátozás

Tardos belterületi közútjait holnap ma éjféltől vasárnap éjfélig csak olyan gépjármű veheti igénybe, akinek a tulajdonosa életvitelszerűen Tardoson él, vagy tardosi lakó-vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.

A rendelet nem vonatkozik az áruszállító járművekre, az önkormányzati járművekre, a közfeladatot vagy közszolgáltatást végző szervek járműveire vagy a polgármesteri engedéllyel rendelkező járművekre.

Ezen kívül lezárják a Malomvölgy és a tó környezetét:

a játszóteret, a sportparkot és a Templom téri parkot.

Ezek betartását kéri Csabán Béla polgármester

Oroszlány: A polgármester most már korlátozásokat rendelt el.

 A veszélyhelyzet fennállása alatt tilos tartózkodni a következő helyszíneken:

  1. a) Majki tó partszakasza és a majki műemlékegyüttes közvetlen környéke 
  2. b) Erőműi tó partszakasza és az ott található horgászstégek
  3. c) Égeresi horgásztavak partszakasza 
  4. d) Oroszlány, Malom tó partszakasza

 A veszélyhelyzet fennállása alatt a gyalogos, kerékpáros és gépjármű forgalom tilos: 

  1. a) Majki utca külterületi szakasza, az Oroszlány, Majki utca végétől a 8119-es országos összekötő útig,
  2. b) Oroszlány, Dózsa György utca Erőműi tóhoz (Bokodi tóhoz) vezető, külterületi szakasza (Határ utca és Erőműi tó rész közötti szakasz), 
  3. c) Pusztavámi utca külterületi szakasza (volt Bányamentő Állomás és Pusztavám közötti szakasz), 
  4. d) Oroszlány-Tatabánya kerékpárút oroszlányi szakasza. 

A tilalom nem alkalmazandó arra a személyre, aki a megjelölt területen életvitelszerűen lakik, vagy aki a területen tulajdonosa, bérlője hétvégi háznak, kiskertnek, továbbá horgászegyesületek igazolt tagja, akinek a nevére az állami horgászjegy szól. A horgászengedély egy személy tartózkodására biztosít jogosultságot.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6515619492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása