Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KEMÉNY TATABÁNYAI KORLÁTOZÁSOK MÁTÓL! Hétvégén és hétköznap éjszakánként külön

turul-elolrol-kij-korl.jpg

Minden napra vonatkozó illetve szombati és vasárnapi napokra érvényes, járványügyi szigorításokról rendelkezett Tatabánya polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona.

Magyarország Kormánya ezen a héten is határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást, és a polgármestereknek külön jogosítványt adott hétvégére, hogy saját településükön további szigorító szabályokat alkossanak.

Itt a jó idő, nagy a csábítás, hogy a családdal és a barátainkkal találkozzunk, kirándulni menjünk, de most mindenkit arra kérünk, maradjanak otthon.

Lássuk a ma kihirdetett rendeletet, amelyet plakáton és a különböző felületeken mindannyian meg fogunk kapni.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a ráruházott jogkörénél fogva április 17-től visszavonásig a következő általános intézkedéseket vezeti be a hét minden napjára: 

  • Tilos minden lezárt területen tartózkodni (parkok, közterek, játszóterek). 
  • 20 óra és reggel 6 óra között közterületen a három főt meghaladó csoportosulás tilos! 
  • FONTOS VÁLTOZÁS! A tatabányai piacon a 65 év felettiek csak reggel 6:30 és reggel 9 óra között vásárolhatnak.

A járvány megfékezése érdekében a hétvégére, azaz szombat 0 órától vasárnap éjfélig a következő intézkedések kerülnek bevezetésre:

  •  A Turulhoz vezető Panoráma utcát „megállni tilos” jelzéssel látjuk el, így nem javasoljuk, hogy az ingatlantulajdonosok túl mások gépjárművel megközelítsék. A Turul Emlékmű parkolóját lezárjuk, ezért kérem Önöket, hogy ne hajtsanak be a Panoráma utcába, ne látogassák az emlékművet.
  •  A Csónakázó-tavat a hétvégére körbekerítjük, ezért kérjük Önöket, kerüljék el a tó környékét.
  • a Konzum piac zárva tart
  •  A kerékpárutakat (Tata-Vértesszőlős-Tatabánya, Oroszlány-Környe-Tatabánya) a szomszédos településekkel együtt lezárjuk.
  • Az óvárosi Liget, a Május 1 park, a Záray pihenő park és a Népház Liget ebben az időszakban nem látogatható, a kerítéssel körbekerített parkokat a hosszú hétvégére lezárjuk.
  • A lezárt játszótereken megrongálódott, leesett jelzőszalagokat megerősítjük, a korlátozás betartását fokozottan fogjuk ellenőrizni.
  • A köztéri bútorokat, padokat, a parkok bejáratait és a népszerű kirándulóhelyek környékét figyelmeztető jelzésekkel látjuk el.
  • tilosak, a 3 főnél nagyobb csoportosulások, kivételt ez alól csupán az egy lakcímen élők képeznek
  • Az Erőműi tó, Síkvölgyi tó, bánhidai és a felsőgallai horgásztavak környékén valamint a tatabányai köztereken csak az egy háztartásban élők tartózkodhatnak egy csoportban (lakcímkártya alapján ellenőrzik)

A szabályok betartatása érdekében szorosan Tatabánya vezetői együttműködnek a rendőrséggel, a honvédséggel és a közterület-felügyelet munkatársaival.

A helyi rendeletet megszegőkre helyszíni bírság szabható ki: amelynek összege a figyelmeztetéstől 50.000 Forintig terjeDhet. 

Vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk és cselekedjünk felelősen.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7915619122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása