Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÓ HÍR A TATABÁNYAI SZÍNHÁZ RAJONGÓINAK! 2024-ig rábólintott a kormányzat a működésre

jaszaimariszinhaz-hazrolhazra-hu.jpg

A rengeteg koronavírusos hír között, amely egyelőre inkább a negatív tartományból érkezik, különösen üdítő egy-egy jó történésről beszámolni.

A jelenlegi jogszabályok szerint az színházak közös működtetéséről a helyi önkormányzatnak és az államot képviselő Emberi Erőforrások Minisztériumának kell megegyeznie, akkor biztosított a zavartalan működés.

Részletekbe nem érdemes most belemenni, de úgy tűnik sikerült a Szücsné Posztovics Ilona vezette önkormányzatnak megegyeznie a kormányzattal, hogy a Jászai Mari Színház közös működtetését megoldják 2024. december 31-ig.

Erről ma hajnalban jelent meg a Magyar Közlönyben egy határozat. Ennek megfelelően a kormányzat utasítja az Emberi Erőforrások Miniszterét, Kásler Miklóst, hogy 30 napon belül kössék meg a szerződést.

Ami ennél még egy fokkal fontosabb, hogy arról is rendelkezik a kihirdetett kormányhatározat, hogy az idei évre és a rákövetkező évekre (minden évben január végével bezárólag) adjon ki támogatói okiratot. Magyarán legyen mindig rendben a finanszírozás, a költségvetés részéről.

Fotó: hazrolhazra.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4415602792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása