Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÁRVÁNYÜGYI FEJETLENSÉG A TATABÁNYAI VÁROSHÁZÁN: Napok óta csak a hallgatás

tb-polghiv-mapio-net.jpg

Már az óvodák és bölcsődék bezárása kapcsán is az utolsók között hoztak meg döntéseket az illetékesek, mintha nehezen őrölnének a malmok a hivatalban.

Nem tudjuk, hogy a döntések meghozatala vagy előkészítése megy nehezen, vagy ezek kommunikációja, de komoly hiátusban szenvednek a Tatabányán élők információk frontján, most éppen a 70 év felettiek és azok családtagjai.

Szerettünk volna információkra szert tenni, hogy a 70 év fölöttiek ellátása, amelyet a helyi önkormányzatnak kell jogszabály szerint is ellátnia, a jelenlegi a járványügyi helyzetben, hogyan fog alakulni. Pedig már napok óta MŰKÖDNIE KELLENE.

Elküldtünk néhány egyszerű kérdést az önkormányzat illetékeseihez, de eddig még nem kaptunk rá választ, ami a szomorúbb, tájékoztatás sincs róluk a tatabányaiak felé.

Szerettük volna például megtudni, hogy mikor lesznek elérhetőek azok a kontakt lehetőségek amelyek a 70 éven felüliek megsegítését teszik lehetővé?

Arra is kíváncsiak lennénk, hogy konkrétan milyen segítséget fognak adni az időseknek? (étel, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, ügyintézés, stb)

Egy másik nagy kérdéskör, hogy milyen elérhetőségeken jelentkezhetnek az önkéntesek, hiszen káoszhoz vezetne, ha ennek nem lenne egy központi irányítása?

Végül, de nem utolsósorban a legfontosabb egészségügyi kérdés ebben a pillanatban, hogyan biztosítják az önkéntesek esetén, hogy ne legyen esély az esetleges fertőzést tovább adni?

A fentiekkel kapcsolatosan mindössze a hivatal Humán irodájának vezetőjével sikerült telefonon beszélni, akitől annyi információt sikerült megtudni, hogy talán hétfőn lesz már telefonszám. Egyebekben a városvezetés tud információt adni.

No, comment!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3315541396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása