Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ: Oktatás neten, telefonon v. postai úton, önkormányzat zárja az ovit

posta-kezbesito.jpg

Lassan előjön a kormány a farbával, persze nincsenek egyszerű helyzetben jelen pillanatban.

Ahogy beszámoltunk róla, hétfőtől más módon zajlik az oktatás, de pontos részletek még nem igazán derültek ki, sokkal okosabbak a mai központi sajtótájékoztató után sem lettünk. Elvileg közzétesznek ma egy módszertani útmutatót, melyből mindenki megtudhatja, hogy milyen eszközökkel érdemes ezután folytatni. A társadalom megmozdult, rengeteg felajánlás érkezett cégektől különféle oktatási platformok ingyenes használatára. 

A kormány is érezhette a saját elhibázott jogszabály alkotását, mert jelezték, hogy még a mai napon korrigálni fognak ezen és vissza adják az önkormányzatok döntési hatáskörébe az óvodák bezárását.

Arról is beszéltek, hogy ha minden kötél szakad, akkor az iskolák biztosítanak kiscsoportos gyermekfelügyeletet, de szeretnék, ha ezzel nem élnének tömegesen a szülők. 

Nem tudjuk, hogy komolyan gondolták-e, de az egyik újságírói kérdésre, hogyan oldják meg a digitális oktatást ahol erre a gyerekeknek nincs eszköze, az oktatási akciócsoport vezetésével megbízott Maruzsa Zoltán azt találta mondani, hogy ha más módon  nem lehet megoldani, akkor 

PÉLDÁUL TELEFONON VAGY LEVÉLBEN JUTTATJÁK EL A TANANYAGOT.

Napok óta forró téma, hogy mi lesz azokkal a szülőkkel, akik kiesnek a munkából, mert a gyerekükre felügyelnek. Erre azt mondták, hogy egyrészt biztosítanak felügyeletet, de hogy anyagilag segítenék a munkavállalókat, arról még nincs döntés.

Az egész sajtótájékoztatót itt megnézheted!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7315521108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása