Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RADIKÁLIS VÁLTOZÁSOK A SZENT BORBÁLÁBAN! Betegeket költöztetnek, bejáratot zárnak le

szentborbala-belsofoto.jpg

Az egészségügyi ellátás folyamatos és zavartalan biztosítása, valamint a kezelt betegek biztonságának érdekében egyes osztályok és szakrendelések átköltözésével oldja meg az intézmény az új koronavírusra utaló tünettel érkezők, valamint a már igazolt betegek elhelyezését.

A jövő hétfőtől jelentősen átalakul a kórházi ellátás. Figyelembe véve az új korona vírus terjedésének kockázatát a Szent Borbála Kórház március 13-án az alábbi intézkedéseket hozta, melyek egyaránt érintik a betegeket és hozzátartozóikat, a társszervezetek kollégáit, és munkatársainkat is!

Minden halasztható, illetve programozott műtétet egy későbbi időpontban fognak elvégezni a Szent Borbála Kórházban Tatabányán. Csak az akut esekkel foglalkoznak egyelőre az orvosok, a változás a kórház szóvivőjének elmondása szerint csak a fekvőbetegeket érinti.

Mint az elmondta, a nem akut műtétek halasztásának  két oka van, egyrészt nem szeretnék a vérbankot és a vérellátó rendszert jelen pillanatban terhelni, ugyanis nem tudni, hogyan fog a járványügyi helyzet fejlődni, a másik pedig, hogy a Szent Borbála kórház terhelését is csökkenteni lehessen az elkövetkező időszakban.

A kórház lezárta a Dózsa György út felőli gyalogos bejárót. Az intézmény területére történő bejutás a Főkapun/főportán keresztül lehetséges.

korhaz-sztborbkozlekedesirendvaltozas-fb.jpg

A Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) előtt katonai sátor került felállításra az új korona vírussal fertőzött betegek elsődleges kiszűrése céljából. Itt kell jelentkezniük a lázas betegeknek. A fertőzésre gyanús betegek az SBO izoláló helyiségeiben kerülnek elhelyezésre a hatályos eljárásrend szerinti kijelölt infektológiai ellátóhelyre történő szállításukig.

Megváltozott útvonalon közelíthető meg az SBO kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a kihelyezett útvonaljelző táblákat. 

Mai nap, azaz március 13-én 17 órától a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) traumatológiai (baleseti) járóbeteg vizsgálója átköltözött a H épület földszintjére a jelenlegi gipszelőként működő helyiségbe.

Mentővel szállított traumatológiai beteget, baleseti sérültet továbbra is a sürgősségi mentőbehajtón fogadunk.

Ma az intézmény megkezdte a C-épület kiürítését a lehetséges új korona vírussal fertőződött betegek elhelyezése céljából. Még ezen a napon az Ápolási Osztály átköltözik a H-épület 2. emelet 2-es szárnyába. Holnap a Tüdőgyógyászati Osztály a H-épület 3. emelet 3-as (régi) szárnyába, a Traumatológiai Osztály kiürített részlegére, a Bronchológiai Szakrendelő a H-épület földszintjére költözik.

Táblákkal és feliratokkal segítjük a lakosság tájékozódását!

KÉRIK A LÁTOGATÁSI TILALOM FOKOZOTT BETARTÁSÁT!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4015520092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása