Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGHATÓ TATABÁNYAI TÖRTÉNET: Egy úszásoktató és a Down-kóros kisfiú találkozása

downkoroskisfiu-uszasoktato.jpg

Egy olvasónk ajánlotta figyelmünkbe azt az alábbi történetet, amelyben Renátó, aki Tatabányán úszásoktató és Peti, aki downkóros kisfiú, a minap először gyakorlatoztak közösen.

Nagyon fontosnak gondoljuk a témát amiről nem lehet eleget beszélni. Renátó több. mint egy éve úszásoktató, de mára már a hét minden napján, hétvégén is oktat, annyi gyerkőc szeretne hozzá járni. Peti állapotának megfelelően, nehezen érteti meg magát a világgal, de most, amikor első közös foglalkozásán vett részt Renátónál, felszabadult volt és minden percét élvezte, fantasztikusan érezte magát!

Nekünk épeknek természetes, ha úszni szeretnénk, vagy a gyermekünket vinnénk úszni tanulni, akkor szinte mindenhol van rá lehetőségünk, talán a helyszűke és az oktató személye az egyetlen korlátozó tényező.

De mi van azokkal, akik mondjuk Down-kórosak, nekik milyen lehetőségeik vannak?. 

Érdemes Petiék egész sztoriját elolvasni ezen a linken! Hogy mennyire sikerült megtalálniuk azt az embert Tatabányán, aki nagyon sokat jelent sérült gyermekének, talán az alábbi mondatával szemléltethetjük, az írásból:

“Peti ki sem akart jönni a vízből. Alig tudtam elcsalni a medencétől. Az öltözőben végtelen boldog arccal, sugárzó tekintettel mondta: 

-Anya, azt mondta a nagy fiú, ügyes voltam. Tényleg jöhetek máskor is? Nem beszéltem án csúnyán! Szerinted is ügyes voltam? Örülsz te is?”

Talán mindannyian egy picit nagyobb megértéssel leszünk egymás iránt!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4015511094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása