Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MAX 5 ÉVET KAPHATNAK A TATABÁNYAI MILLIÁRDOS SIKKASZTÓK! 200 embert csaptak be

penzkupac-nyuuz-hu.jpg

Hárommilliárdos kárt okoztak egy tatabányai gabonakereskedő cég vezetői, akikre vonatkozóan elkészítette vádiratát a Tatabányai Járási Ügyészség.

A minősített csalás és más bűncselekmények miatt benyújtott vádirat szerint a két cégvezető a gazdasági társaság nevében azután is kötött még szerződéseket, hogy tudták, nem fogják tudni azokat kifizetni majdan. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint, a 191 sértettnek okozott kár megközelíti a hárommilliárd forintot. A vádirat szerint a malomipari termék gyártásával, illetve gabona nagykereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaság 2014-től fogva rengeteg szállítói tartozást halmozott fel, veszteségesek lettek, továbbá milliós összegben nem tudtak fizetni.

Az adósság olyan mértékűre növekedett már erre az időszakra, hogy a vádlottak hitelkérelmeit a pénzintézetek már elutasították. 2015. június 30-ára olyan összegű lejárt tartozásokat halmozott fel a cég, melyeket nem tudott kifizetni, mindeközben a cég ingatlanai, valamint a búzakészlet jelentős része banki finanszírozás fedezetéül szolgáltak, meggátolva a céget abban, hogy azokat értékesítse és abból szabad pénzeszközökhöz jusson. Ezt követően a vádlottak a társaság tulajdonában lévő, a hitelezők kielégítési alapjául szolgáló egyes tárgyi eszközeit, gépjárműveket más gazdasági társaságnak értékesítették.

A lejárt tartozások miatt, folyamatosan felszámolási eljárásokat kezdeményeztek a cég hitelezői, akikkel a vádlottak részletfizetésben állapodtak meg. A vádlottak tudták, hogy a 2015. június 30-a után kötött szerződéseket kiegyenlíteni nem tudják majd, de erről nem tájékoztatták a károsultakat, sőt további szerződéseket is kötöttek.

A cégvezetők a csalárd magatartásukkal 191 sértettnek összesen 2.8 milliárd forint kárt okoztak.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a bíróság egyiküket 5 év börtönbüntetésre, 5 év gazdasági társaság vezető tisztség gyakorlásától eltiltásra, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje. A vádhatóság a társával szemben 4 év börtönbüntetés, 4 év közügyektől eltiltás, és 4 év gazdasági társaság vezető tisztség gyakorlásától eltiltást indítványozott. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a felszámolás alatt álló gazdasági társasággal szemben 1.720.292.357 forint összegben rendeljen el a bíróság vagyonelkobzást.

fotó: illusztráció / nyuuz.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5415507736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása