Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SCHMIDT ÉS BODA ÉDES GYERMEKE: NÁCI szimpatizáns, a tatabányai oktatási és kultúrális bizottságban 

abrahambarnabas-schmidt-boda.jpg

Egy meglehetősen súlyos történet,  és az ehhez kapcsolódó képek kerültek elő az egyik tatabányai külsős bizottsági tagról, akit a Mi Hazánk mozgalom jelölt.

Egy 2019 elejéről származó ATV cikk foglalkozott részletesen az ügyével, amelyben egy karlendítős képet is bemutatott Ábrahám Barnabásról és bajtársairól, mert hogy róla van szó.

abrahambarnabas-teljes-karlenditos-atv-hu.jpg

Mielőtt azt kérdezné valaki, hogy mi köze van ehhez a Fidesznek, nekik csupán Schmidt Csaba közgyűlésen elmondott szavait idézzük: 

"a Fidesz az őket megillető helyekből adott át a Mi hazánknak".

Talán meg kellett volna nézni, hogy kinek adnak át helyet, Schmidték nyíltan náci eszméket valló embereket nem tesznek be a döntéshozók közé, induljunk ki abból.

mihazank-bizottsagitagoktb.jpg

a Mi Hazánk bizottsági tagja, bal oldalon Ábrahám

Még egyszer hangsúlyozzuk, a hivatkozott tudósítás 2019 elejéről való, volt ideje mindenkinek tudomást szerezni róla.

A történet onnan indul, hogy 2018 október 15-én írta meg honlapján a Toroczkai László vezette friss párt, a Mi Hazánk, hogy elkezdik a mozgalom ifjúsági szervezetének felállítását, abban az időben csatlakozott a párthoz egyébként Boda Bánk is. 

mihazankifjakvezetosege-atv-hu.jpg

Nem sokkal később nyilvánosságra hozták az ifjúságiak héttagú elnökségének névsorát a párt honlapján, többek között benne volt Ábrahám is.

Az elnökség tagjai közül Lantos János múltjával szembesítették Toroczkai Lászlót, hogy  Lantos korábban egyértelmű nyilas nézeteket vallott és hangoztatott nyilvánosan. Toroczkai akkor vizsgálatot ígért, aminek az eredménye az lett, hogy Lantos neve már nem szerepelt a párt ifjúsági vezetői között.

Ott volt az elnökségben az első számú vezető Walter Pál Péter, a Mi Hazánk Mozgalom egyik alapítója, kommunikációs főmunkatársa, külföldi és külhoni szervezője, a Mi Hazánk Ifjai országos főszervezője.

 

Ő itt Walter a baráti társaságban mosolyog, miközben az asztaltársaság több tagja náci karlendítéssel néz a kamerába. 

A képet nyilvánosságra hozó veszpresszo.hu portál szerint a felvétel a Mi Hazánk Ifjainak veszprémi találkozóján (hogy több volt puszta baráti találkozónál, arról a résztvevők mögött a falra kiragasztott pártlogós matricák is árulkodnak).

Ez a kép az akkori elnökséget ábrázolja a kép baloldalán, szemüvegben Walter Pál Péter. Mögötte a szakállas, karlendítős férfi Ábrahám Barnabás, akiről Walter decemberben nyilatkozta a vállaltan nemzetiszocialista Tyirityán Zsolt vezette Betyársereg honlapjának, hogy a Mi hazánk ifjúsági szervezetét már hónapokkal ezelőtt, „még a párt hivatalos bejegyzése előtt elkezdtük szervezni Szabó Ákos, Lantos János, Fiszter Zsuzsanna és Ábrahám Barnabás bajtársaimmal”.

Ha mindezeken túl még némi meggyőzésre lenne szüksége a kedves olvasónak, ajánljuk a sor jobb szélén látható László Balázst, akit az RTL Klub híradója mutatott be az újnyilas Pax Hungarica mozgalom egyik rendezvényének műsorvezetőjeként és tolmácsaként. A szervezetet 2017-ben feloszlatták.

sarnyaivivien-birdalmipartnapokhelyszinenjartunk-atv-hu.jpg

A Mi Hazánk ifjúsági vezetői között volt még Sarnyai Vivien is, aki – egy időközben elérhetetlenné tett bejegyzés alapján – Nürnbergbe látogatott, ahol – a vele párkapcsolatban élő férfi megjegyzése szerint – külön megnézte a német nácik által szervezett „Birodalmi Pártnapok” helyszínét.

Elküldtük a fenti cikkek kapcsolatosan kérésünket Boda Bánknak, a Mi Hazánk tatabányai képviselőjének, Schmidt Csabának, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének illetve John Katalinnak, az Oktatási és Kultúrális Bizottság elnökének, hogy reagáljanak a cikkben leírtakra, főleg Ábrahám Barnabást illetően.

Vajon ez szándékos provokáció, vagy ez a Boda Bánk-féle párt ars poeticája, hogy egy nácikkal szimpatizáló embert ültet be az Oktatási és Kultúrális Bizottságba Tatabányán?

Amint megérkeznek a válaszok, frissítjük!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9015392672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása