Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÉRDEKLI A TÁVOZÓ T-BUSZ VEZÉRT A BÉREMELÉS? Kupi úr nagy nehezen megtette ajánlatát!

busz-tbn-kupival-jarmuipar-hu.jpg

Tatabányán elkezdődtek a bértárgyalások a T-Busz vezetősége és a több mint ötven tagot számláló Egységes Közlekedési Szakszervezet között. 

Ennél a szakszervezetnél egyébként országosan 15 százalékos béremelésről indultak el a tárgyalások, ehhez képest leszünk kíváncsiak, miben állapodnak meg Tatabányán a felek.

Mondjuk a cég vezetése eddig nem vette komolyan a tavalyi megállapodásukat, hiszen a helyzet az, hogy december 15-én ajánlatot kellett volna tenni a T-Busznak a béremelésre. Némi magyarázat gyanánt, de vélhetően az akkor még csak sejthető személycserék okozta bizonytalanság miatt nem történt meg a bérajánlat a buszvezetők részére. Már magában érdekes kérdés, hogy milyen működés az, ahol a cégvezető, egy ilyen fontos kérdéssel nem foglalkozik, pedig a kollektív szerződés is kötelezi őt erre. 

A T-Busz vezetőjének elküldtük ezzel kapcsolatos kérdésünket, de egy hét alatt nem volt képes válaszolni rá, reméljük nem valami vírus támadta meg a számítógépét.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy kezdésként Kupi Gábor jelenlegi ügyvezető az általuk országosan kihirdetett 15 százalékos béremelésnél lényegesen kevesebbet ajánlott. Ez egy bértárgyalás során megszokott menetrend, de a felek álláspontja viszonylag közel van egymáshoz abban a tekintetben, hogy mindenféleképpen kétszámjegyű béremelés szükséges.

Persze ilyenkor felmerül a kérdés, hogy a városi kassza mennyit bír ki, vagyis a tatabányai adófizetők mennyit tudnak áldozni erre, hiszen végeredményben a jegyek és bérletek megvásárlóin túl ezt mi fizetjük.

Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy a tavalyi évben, mivel választási év volt, talán könnyebben megadták a kért béremelést a cégnél. Nyilván egy talpraesett és rutinos érdekvédő is tisztában van ezzel, és érvényesítette is a 10 százalékos alapbérbéremelést 2019-re, amihez teljesítmény alapján jött még egy 2 százalékos juttatás. 

A jelenlegi cégvezetés alkalmasságának kérdését mindenképp felveti, hogy ezt a megállapodást az új ügyvezetőre akarja hagyni, figyelmen kívül hagyva a munkavállalók érdekeit, amit ráadásul szerződésben vállalt?

Értjük mi, hogy közvetlenül a költségvetés elfogadása (februárra várható) előtt állunk, illetve új pályázatot írnak ki, ahol új vezetőt fognak kinevezni a cég élére.

Csak egyetlen dologban bízunk, hogy a távozó cégvezető nem hagy túlságosan nagy kuplerájt maga után!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9315414916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása