Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FIKTÍV CÉGEKET VEZETTEK: Tatabányán hárman vallottak a 12 fős adócsaló bűnszervezetből

rendor_2.jpg

A bűnszervezet vezetője, az elsőrendű vádlott két, húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó gazdasági társaságot irányított, amelyek 2012. júniusa és 2014. decembere közötti időszakban közvetlenül az Európai Közösségből vásároltak húsárut, amit belföldi gazdasági társaságoknak értékesítettek tovább. A két Kft-nek ÁFA-fizetési kötelezettsége keletkezett, ÁFA levonására nem voltak jogosultak, a fizetendő ÁFA összegét az elsőrendű vádlott fiktív számlák befogadásával jelentéktelen összegűre csökkentette. A fiktív számlákat nyolc olyan közbeékelődött cég állította ki, amelyeket ténylegesen az elsőrendű vádlott irányított. Az elsőrendű vádlott által működtetett bűnszervezet biztosította, hogy pusztán az iratok, számlák alapján úgy tűnjön, mintha a közbeékelődött cégek vásároltak volna európai közösségi értékesítő cégektől, illetve a fiktív számlák szerinti vevő értékesítette a húsárut a két Kft-nek. 

A 12 főből álló bűnszervezet összesen 2.336.836.189,- Ft. vagyoni hátrányt okozott a magyar állami költségvetésnek.  

A Tatabányai Törvényszéken 2020. január 16-án megtartott előkészítő ülésen három vádlott esetében tudott ítéletet hozni a bíróság, ugyanis a megjelent vádlottak közül hárman tettek a váddal egyező bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást és mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról. Ezen vádlottak „strómanként” vettek részt a bűnszervezetben oly módon, hogy vállalták egyes olyan cégek ügyvezetését, melyeket csupán azért hoztak létre, hogy fiktív számlákat állítsanak ki. A törvényszék mind a három vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, illetve a vádlottak közül kettőt 5-5 évre eltiltott a gazdasági társaság vezetésétől.

Az ítélet nem jogerős, mert bár a vádlottak és védőik azt tudomásul vették, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7415413522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása