Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LETARTÓZTATÁSBAN MARADNAK A DÍLEREK TATABÁNYÁN: Több mint két kiló anyagot adtak el az aluljáróban

bilincs03.jpg

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a több, mint két kilogramm marihuána eladását követően elfogott férfiak letartóztatásának hosszabbítását indítványozta.

A gyanú szerint az egyik férfi 2019. április 10-én, 22 órakor, egy tatabányai aluljáróban 2.200 gramm marihuánát adott át társának azért, hogy Tatabányán továbbértékesítse. Megállapodásuk szerint az átvevő férfi az ellenértéket a kábítószer eladását követően fizette volna meg.

A vevő  a kábítószert a személygépkocsi csomagtartójába tette. Rövid idő múlva a nyomozó hatóság ellenőrizte a gépkocsit, és a kábítószert, valamint a gépkocsi utasterében egy üres cigarettás dobozban lévő 0,7 gramm kokain tartalmú port lefoglalta.

A nyomozó hatóság az eladó tatabányai lakásában 88,4 gramm, új pszichoaktív anyagot tartalmazó fehér port is lefoglalt. Az adásvétel során gazdát cserélt kábítószer meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 29,9-szerese.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette öt évtől húsz évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövetők letartóztatását 2019. április 12. napján rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. január 12. napjáig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására, mert a gyanúsítottakkal szemben a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, így a két férfi letartóztatását, ülésen 2020 április 12. napjáig meghosszabbította.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3215402432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása