Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN PUSZTÍTOTT IDÉN, A FAGYILKOS "KÓR"! Schmidt és Vejtey örültek neki

fakivagas-dozsakerttb-vejteykepek.jpg

Tatabányát is elérte a “nagyvárosi fagyilkolási-program”, amikor értelmetlenül vágnak ki fákat, illetve barbár módon végzik ezt a munkát.

Itthon is sokan felháborodtak az agymentes kivitelezési módszerek ellen, rengeteg levelet és fotót kaptunk néhány ügyben, amely kiverte a biztosítékot.

Az egyik ilyen - ami köszönhetően nekünk, az országos sajtót is bejárt - eset volt a Vejtey Miklós képviselő által helyeselt, féktelen pusztítás Dózsakertben..

fakivagas-dozsakerttb-1002-01.jpg

A választások előtt valószínűleg a képviselőjelöltek akarják mutogatni, hogy a parkolási gondokat megoldják. A hivatal pedig bármi áron teljesíti, amit kérnek tőle. Csak a kampányban lehessen dicsekedni vele - írtuk a választások előtt.

Mert bizony Dózsakertben a Vadász utca 83-89. számok előtt minden fát kivágtak. Így kezdték a parkoló felújítást.

Ilyenkor általában azt szokták mondani, hogy a fák veszélyesek vagy túl öregek, volt már ilyen, csak emlékezünk rá. Érdekes, hogy most pont aznap lett “rosszul” az összes fa, azaz veszélyes vagy öreg. Az ott lakókat is megkérdeztük akkor, ők semmi nem tudtak a dologról, nekik a kutya sem szólt. Jó, persze a Schmidt- rezsim helyi embereinek sem szokásuk kommunikálni.

fakivagas-dozsakerttb-1002-08.JPG

Az ott lakókat az is zavarta, hoy szerették volna elkérni az építőktől az engedélyt, de nem tudtak olyat mutatni, csak hímeltek és hámoltak, hogy majd hozni fogják, meg hogy most bent van az irodában, és hasonló sületlenségeket. Amikor ez a szörnyűség történt megszámoltuk, mindösszesen 5, azaz öt parkolót építettek ezek a fagyilkosok, amiből egyet, csak átfestéssel intéztek el.

fakivagasutan-vadaszutca1012_02_1.jpg

A másik eset, ami felkavarta az érzelmeket a Csónakázó-tónál történt.

Ha jól megnézzük a képeket, a  Csóni-tó “terv szerinti” barbár kivitelezése már a kezdetek kezdetén tetten érhető  volt: nagyon döbbenetes, hogyan bántak a növényekkel.

csonito-to-bokrok-letarolva01_1.jpg

A Jubi parkhoz vezető építendő híd miatt kivágott fák maradványai szépen szemléltették mekkora is volt igazából a fa, illetve egynek látszik, de valójában kettő.

A közműveknél, vezetékeknél és minden földbe rakott dolognál hozta a kivitelező a “szokásos” extrém szakértelmet: barbár módon csinálnak mindent, a városi szervek pedig nagy ívben tettek rá, hogy félig alávágtak a fáknak vagy éppen betartották-e a szabályokat.

csonito-ivokut-vizmu-02_1.jpg

Aki járt anno  a Csónakázó-tónál láthatta, hogy a futópályát is fel kellett vágni (a játszótérnél) egyetlen cső miatt, valószínűleg a vízpótlással kapcsolatos a munka, ami azonban nem volt benne a költségvetésben. 

Csak remélni tudjuk, hogy az új városvezetés ezek után sokkal kíméletesebben fog bánni a fákkal és a tatabányai zöld területekkel, és talán hanyagolni fogja, ahol lehet, a térköveket is.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9315368110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása