Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AL-CSABIKA HÍRADÓ EXKLUZÍV: A tatabányai Schmidt-kuckók névadója meglátogatja műveit

kukaracs-scskeppel.jpg

Most, hogy már nem terheli a városvezetés mázsás súlya Tatabánya Szívlapátosát, ideje új, testhezálló feladatot találnia. Olyat keres, amivel a helyi lakosokban még nagyobb szeretetet tudna kivívnia magának még az eddigieknél is, egyúttal valamely fontos, városvezetőként elért eredményét is képes lenne ápolni ezáltal.

És lám-lám, be is ugrott neki a legutóbbi közgyűlés végén az ötlet, hogy nem csupán a szívlapát-kezelési technikáját emlegetik gyakran az emberek, hanem még ennél is jobban belopta magát szívükbe, a méltó módon, róla elnevezett Schmidt-kuckókkal. Az tényleg olyan, amire Csabánk talán a legbüszkébb lehet, hiszen annyit küzdött érte, annyira gondozta az ötletet és soha nem hagyta azt sorsára.

Amikor kitervelte, hogy útra kel, nem valami egzotikus táj jutott az eszébe, hanem egész Tatabányát bejárva szerette volna magát hasznossá tenni. Ezért úgy döntött, hogy beköltözik a róla elnevezett kuckókba 1-1 napra.

Érzése szerint most már nemcsak a lakosság, hanem még politikai ellenfelei is megbarátkoztak a ketrecekkel, ezért jogosan gondolja, hogy egy utolsó nagy lökéssel totális győzelemre vihetné az ügyet, amelyet eddig is oly bátran képviselt.

Persze a beköltözéssel két legyet ütne egy csapásra, hiszen az esetleges ott lakó különböző rágcsálókat is kitúrhatná onnan. 

Természetesen szeretné nagyon hasznossá és interaktívvá tenni az ott tartózkodását, ezért arra gondolt, hogy egy városi vetélkedőt is rendezne, amelynek a díjait, saját képviselői keretéből ajánlaná fel.

Nagyon egyszerű lenne a verseny, ahol ő a legjobban érezné magát a ketrecben és a legjobban bánnának a hulladékkal, oda vinné az aranyketrec díjat. A döntőt előreláthatóan a nyári időszakra tervezné, mivel akkor van igazán zamatos bukéja az érlelt szemétnek és az esemény marketingjét ez nagyban elősegítené.

Ráadásul végre egy fontos dolog történne Tatabányán, ahol a mindennapok hőseit díjaznák, azokat a néma tömegeket, akik nem restek a kukákba tenni a szemetüket.

A vetélkedő mottójául feláldozná saját egóját, hiszen a vetélkedőn résztvevőknek  az alábbi rigmust kellene hangosan mondani, ha részt akarnak venni rajta:

“Schmidt Csabika, gyere ki! Nyitva a rácsod, ideki!” 

Azt eldöntötte, hogy a saját szimpátiájának növelése érdekében különböző ajándékokat ad a szemetet a kukába elhelyezőknek.

Minden reggel csokit fog osztani a gyerekeknek, a férfiaknak pedig sört, ha a helyére teszik a szemetet. A nőknek viszont nem adna semmit, mert az fideszes körökben természetes, hogy ők, a maguk és a többiek szemetét kidobják a kukába, legalábbis a pártközpontból ez az ukáz érkezett.

Titkos vágya egyébként, hogy amolyan városi szemét kapitányként felkészülést szervezzen a tatabányaiaknak a következő versenyszámokban:

  1. Ki tud minél több szemetet, minél rövidebb idő alatt a kukába passzírozni!
  2. Helyben ki tud magasabb tornyot építeni háztartási szemétből!
  3. Kapsz 2 zsák szemetet és egy kulcscsomót 20 db kulccsal rajta. Ki tudja előbb kidobni a tárolóba a 2 zsákot?
  4. Arra alkalmas helyen, “a ki tud jobban kibaszni az autósokkal” feladatra is edzenek! Megfelelő időben meg kell lökni a ketrec ajtaját, hogy az autósok ne tudjanak megállni. Akinek sikerül balesetet is okoznia, még bónusz pontra is számíthat

Reméljük, ebben örömét lelné a Schmidt-kuckó névadója, mert azt hisszük ez tényleg testhez álló feladat lenne Csabának!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr415362220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása