Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

DOLGOZNAK A TATABÁNYAI ÜGYÉSZEK: 5 év lőfegyverrel visszaélésért (VIDEÓVAL)

fegyver-puska-motorhaztetoalatt-police-hu.jpg 

A Tatabányai Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben négy férfival és egy nővel szemben nyújtott be vádiratot, az egyik férfival szemben egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről.

Az ügyészek szerint a fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező férfi 2019. júliusában, Somogy megye egyik községében talált egy lőfegyvert és tizenkét töltényt, amelyeket  zsákba tett, hogy megtartsa magának. A zsákot elvitte testvére házába, ott a deszkák közé rejtette el. Ezután a ház lakója 2019. augusztus elején a puskát és a töltényeket megtalálta, és felhívta a testvérét, hogy  azokat tőle vigye el. A fegyvert elrejtő férfi sógorának szólt, aki élettársával együtt elvitte a fegyvert és lőszereket másik településen lévő házukba, ott a hálószobában elrejtették.

loszer-01-police-hu.jpg

Ezután a két férfi és egy nő 2019. augusztus 3-án, 10 óra körül, Somogy megyéből gépkocsival elutaztak egy Komárom-Esztergom megyei férfi házához azzal a céllal, hogy egyikük vadászlőfegyvert, hangtompítót, valamint távcsövet vásároljon. A férfi engedély nélkül tartott a házában két lőfegyvert és tizenöt kispuska lőszert. A korábban a Somogy megyében fegyvert megtaláló férfi  60.000,- Ft-ért megvásárolt a férfitől egy darab lőfegyvert, és egy hangtompítót, amelyek közül a lőfegyvert a személygépkocsi motorterében, míg a hangtompítót a jármű jobb oldali első ülésénél lévő térképtartóban rejtette .

Az ügyészség indítványozta, hogy az egyik elkövető és az ügyészség között kötött egyezséget a bíróság hagyja jóvá, ennek alapján ezt a férfit  5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje. Indítványozta az ügyészség, hogy amennyiben a többi vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a bíróság a Komárom-Esztergom megyei férfit 3 év 8 hónap fegyházbüntetésre, egy férfit végrehajtásában 3 évre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre, egy nőt végrehajtásában 2 évre felfüggesztett 1 év 8 hónap börtönbüntetésre,  valamint a bűnpártolást elkövető ötödrendű vádlottat 300.000,- Ft pénzbüntetésre ítélje.



Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5915330352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása