Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGHATÓ TATABÁNYAI TÖRTÉNET: A Sztrádánál TE is segíthetsz “Laci bácsinak”!

kutyak-sztrada-dvdarus.jpg

Mindannyian találkoztunk már hasonló sztorival, mindannyian láttunk már valamiért a perifériára került, de büszke embert, Tatabányán is van belőlük épp elég. Tatabányán is vannak Laci bácsik, Erzsike nénik jó néhányan. Bárki kerülhet a gödör mélyére, viszont kevesen tudnak megbirkózni a nem mindennapi nehézségekkel úgy, hogy ne menjen rá az emberi mivoltuk egy darabkája közben. A történet főszereplője olyan ember lehet, aki küzd és kitart a végsőkig. Azért is gondoltuk, hogy felvillantunk belőle valamit. 

“Kedves Ismerőseim, facebook közösség!

Ma voltunk Tatabányán a sztrádában, és az épület sarkában ült egy középkorú úr ezzel a két gyönyörű kutyával.

Aki ismer tudja, hogy már sokszor megszívtam a hajléktalanokkal - kéregetőkkel - adománygyűjtőkkel, többször átverve éreztem magam miután mindenféle kamusztorira pénzt adtam. De nem bírtam ki, hogy ne menjek oda és kérdezzem meg, hogy meglehet-e simogatni a kutyikat. Persze meglehetett... Adni akartam neki pár száz forintot mert nem volt nálam több, de vonakodva akarta elfogadni és rögtön mondta, hogy válasszak  a kipakolt CD-k és DVD-közül cserébe a segítségért. Nem kéregetett magától, csak ült ott a két kutyival, akik rettenetesen barátságosak és aranyosak. Bementünk a Rossmannba és vettünk nekik kutyakaját is. Nem is igazán akarta elfogadni de nagyon szépen megköszönte, szabadkozott közben nagyon. Nem hajléktalan, mert elmondása szerint valahol fent lakik a hegyen, de dolgozni nem tud, mert rokkant, csak nem kap rokkantnyugdíjat valamiért, erre nem tért ki.

Lefényképezni nem engedte magát csak a kutyikat.

Kérem minden kedves és nem kedves, de jó lelkű ismerősöm, ha arra jártok vegyetek a kutyiknak egy konzervet 450 Ft-ért nem sok, de neki nagy segítség. A nevét nem tudom, nevezzük Laci bácsinak. Segítsetek Laci bácsinak és a tündéri kutyiknak.A megosztásokat köszönöm az Ő nevében is”.-írta egy tatabányai polgár a Facebookon. Csoda, hogy még vannak ilyen emberek, bár hál’istennek Tatabányán azért hagyománya van a segítésnek, itt elsősorban a sok adománygyűjtő-akcióra és segítő csoportra gondolok. De most bárkiből lehet segítő, aki a környéken jár, és mondjuk vesz kutyakaját Laci bácsi állatainak, vagy csak elbeszélget vele. 

Csak bátran, nem fog fájni!

Fotó: Facebook

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3715329484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása