Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NEM KORLÁTOZZÁK A TRAFIKOK ALKOHOL ÁRUSÍTÁSÁT! Tovább lehet az autóban is dohányozni

dohanyboltpia.jpg

Gulyás Gergely miniszter szerint idén már biztos nem szavaz a csomagról a parlament. Még nem is tárgyalt arról a kormány.

Nem lehet megtiltani, hogy valaki az autójában dohányozzon - így reagált Gulyás Gergely miniszter kérdésünkre a csütörtöki Kormányinfón az erre vonatkozó javaslatra, amelyet Lázár János volt miniszter tett le a kormány asztalára.

Lázár még a nyár elején nyújtott be egy törvénymódosítást a nemdohányzók védelmében, amely szigorítaná a dohány-kereskedelem szabályait, a koncesszióra, valamint a törvénysértések esetén kiszabható büntetésekre vonatkozóan. Ezt követően a napokban állt elő új javaslataival, köztük azzal, hogy az autóban ne lehessen dohányozni, illetve a társasházak dönthessenek arról, hogy megengedik-e a dohányzást az épületben. Ezekről egyébként korábban már volt szó, de a csomag most került a kormány asztalára Lázár bejelentése szerint.

Kérdés, ennek milyen fogadtatása lesz a kormányban. A már a parlament előtt lévő javaslathoz ugyanis időközben olyan módosítók futottak be, amelyek nemhogy a lázári szigorítást követik, hanem épp ellenkezőleg, felpuhítják azt. A gazdasági bizottság - amely leginkább a kormány javaslatait továbbítja - a szankcióknál lépne vissza, és Kocsis Máté, fideszes frakcióvezető is letett arról, hogy törvényi erővel tiltsa meg az alkohol árusítást éjszaka a trafikokban. Vagyis úgy tűnik, Lázár újabb, még szigorúbb javaslatai egy olyan időszakban érkeznek, amikor pont a trafikokat kedvezőbb helyzetbe hozó változtatási indítványok születnek.  Másképpen: nem hull termő talajra a mag, amit Lázár elhintene.

Gulyás Gergely szavaiból is arra lehet következtetni, hogy a kormányban nem lesz meg a teljes egyetértés a volt miniszter ötleteivel kapcsolatban. Egyrészt jelezte, hogy a csomagot még nem tárgyalták, arról idén már biztos nem fog dönteni a parlament.

Majd közölte, hogy nehezen lehetne megtiltani az autóban dohányzást.

Ezzel pedig értelmezésünk szerint azt üzente, hogy ezek túl drasztikus intézkedések lennének. (Természetesen úgy is lehet szabályozni ezt, hogy ellenőrzés keretében vonják kérdőre az autóban utazókat, de kérdés, hogy ez mely hatóság illetékességi körébe kellene, hogy tartozzon).

(privátbankár)

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr715320108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása